Κέρδισαν πόντους Μ. Τσιώρη και Κ. Κωνσταντινίδης στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Μπακού

Με δύο πλασαρίσματα στη 16άδα των οργάνων, που συνοδεύονται από πόντους στην ετήσια παγκόσμια κατάταξη για τη Μαγδαληνή Τσιώρη στους ασύμμετρους ζυγούς και τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη στους κρίκους, άνοιξε η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής “AGF Trophy 2023” στο Μπακού.

Την υψηλότερη κατάταξη της ημέρας είχε από ελληνικής πλευράς η Μαγδαληνή Τσιώρη που ήταν 12η στους ασύμμετρους ζυγούς με 12,133 β., ενώ στο «τοπ 16» μπήκε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, τερματίζοντας 14ος στους κρίκους με 13,300 β..

Η κατάκτηση πόντων στην παγκόσμια κατάταξη ενισχύει τις πιθανότητες των αθλητών να πάρουν τελικά την πρόκριση για το προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αμβέρσας (30 Σεπτεμβρίου – 8 Οκτωβρίου), βάσει της συγκομιδής που θα έχουν έπειτα από την ολοκλήρωση των φετινών παγκοσμίων κυπέλλων, με τη διοργάνωση του Μπακού να αποτελεί τον τρίτο από τους συνολικά τέσσερις αγώνες.

Στην πρεμιέρα του “AGF Trophy 2023” συμμετείχε επίσης η Αλέξανδρα Εμεινίδου, που κατετάγη 19η στο άλμα με μέσο όρο 11,483 β. (11,800 + 11,166), ενώ στο δίζυγο αγωνίστηκαν χωρίς να μπορέσουν να διακριθούν ο Νίκος Ηλιόπουλος (32ος με 11,666 β.) και ο Στέφανος Τσολακίδης (11,133 β.).

Αύριο, Παρασκευή (10/03), στο δεύτερο σκέλος των προκριματικών, τα προγράμματά τους θα παρουσιάσουν οι Αντώνης Τανταλίδης (πλάγιος ίππος), Γιώργος Κελεσίδης (πλάγιος ίππος), Νίκος Ηλιόπουλος (μονόζυγο), Απόστολος Κανέλλος (μονόζυγο) στην κατηγορία ανδρών και οι Μαγδαληνή Τσιώρη (δοκός ισορροπίας), Αλεξάνδρα Εμεινίδου (έδαφος), Ελβίρα Κατσάλη (δοκός ισορροπίας, έδαφος) στην κατηγορία γυναικών.