Στην Αθήνα συνεδρίασε η επιτροπή Aging Society Working Group της FIG

Στην Αθήνα σχεδίασε τις προσεχείς δράσεις της η επιτροπή Aging Society Working Group της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), που έχει ως επίκεντρο την ενίσχυση της υγείας των ανθρώπων άνω των 50 ετών με τη βοήθεια της γυμναστικής και στην οποία συμμετέχει ως μέλος ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Κώστας Πανταζής.

Η συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Μαρτίου στη χώρα μας, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε όλα τα στελέχη του Aging Society Working Group, με επικεφαλής τον Πορτογάλο Πρόεδρό της Λουίς Αράις και μέλη την Ινδονήσια Ίτα Γιουλιάτι, τη Φιλιππινέζα Χέιζελ Κάλαγοντ και τον Πολωνό Πιοτρ Ντεκ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των εξόδων μετακίνησης και διαμονής καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τη FIG.

Το πρόγραμμα της ομάδας εργασίας περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, μία εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), Δημήτρη Φιλίππου, ο οποίος παρουσίασε στους συνέδρους το εθνικό πρόγραμμα για την πρόληψη και καταπολέμηση της παχυσαρκίας και το πώς θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να συνδυαστεί με τις δράσεις του Aging Society Working Group.

Η συνεδρίαση της επιτροπής ολοκληρώθηκε με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν σε δηλώσεις τους ευχαριστίες προς την Ε.Γ.Ο. και προς τον κ. Πανταζή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκαν στους σημαντικούς στόχους που έχουν θέσει για το επόμενο διάστημα.

Στιγμιότυπα από την συνεδρίαση της επιτροπής Aging Society Working Group της FIG:

Κώστας Πανταζής (Ελλάδα):

Λουίς Αράις (Πορτογαλία):

Ίτα Γιουλιάτι (Ινδονησία):

Χέιζελ Κάλαγοντ (Φιλιππίνες):

Πιότρ Ντεκ (Πολωνία):