Η Ε.Γ.Ο. ετοιμάζεται να υποδεχθεί στην Αθήνα το Παγκόσμιο Συνέδριο Γυμναστικής για Όλους της FIG

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι ετοιμασίες της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας για τη φιλοξενία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους – Colloquium της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG) στην Αθήνα, από τις 27 έως τις 30 Μαρτίου 2023.

Το ετήσιο Colloquium Γυμναστικής για Όλους θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, έπειτα από την κατάθεση της ελληνικής υποψηφιότητας που έγινε ομόφωνα δεκτή από τη FIG, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με την Ε.Γ.Ο..

Το φετινό Συνέδριο αναμένεται μάλιστα να συνοδευτεί από νέο ρεκόρ συμμετοχών, αφού ήδη έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους 67 σύνεδροι από 48 χώρες-μέλη της FIG, η οποία αναλαμβάνει να καλύψει τα έξοδα για τη φιλοξενία τους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Συνεδρίου Γυμναστικής για Όλους θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και θα περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από ενημερωτικές εκδηλώσεις σε συνεδριακό κέντρο καθώς και από επισκέψεις σε χώρους με ιστορικό, πολιτιστικό και αθλητικό ενδιαφέρον, όπως είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο οποίο θα γίνει μία ξεχωριστή περιήγηση των συνέδρων σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επιπλέον, πριν από την έναρξη των εργασιών του Colloquium θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κατά το διήμερο 25-26 Μαρτίου 2023 η αντίστοιχη συνεδρίαση της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της FIG, μετατρέποντας την Ελλάδα σε διεθνές επίκεντρο του αθλήματος.

Σημαντικό ρόλο για την επιτυχημένη διοργάνωση του εγχειρήματος θα έχουν ο Πρόεδρος και τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ε.Γ.Ο., που έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Ελλάδα να αποδειχθεί η καλύτερη «οικοδέσποινα» και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, με απώτερο στόχο τη διεκδίκηση ακόμα μεγαλύτερων διεθνών εκδηλώσεων Γυμναστικής για Όλους στο μέλλον.