Εγκρίθηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του 2023 στην Έκτακτη Γ.Σ. της Ε.Γ.Ο.

Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας για το έτος 2023 στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Γ.Ο., που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (15/12) με τηλεδιάσκεψη μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom. Στην Έκτακτη Γ.Σ. εκπροσωπήθηκαν 52 από τα συνολικά 95 σωματεία-μέλη της Ε.Γ.Ο. που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Στην ενημέρωσή του προς τα σωματεία, ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος ανέλυσε την οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας για το έτος 2022, έπειτα από την αυθαίρετη και αναιτιολόγητη περικοπή της τακτικής επιχορήγησης της Γ.Γ.Α. σε ποσοστό 31%, η οποία είχε ως συνέπεια να ζητηθεί η εφάπαξ έκτακτη οικονομική συνδρομή των σωματείων-μελών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παρούσα συγκυρία.

Ο κ. Σταθόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις κινήσεις που έχουν γίνει και που προτίθεται να κάνει στο επόμενο διάστημα το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., σχετικά με την προοπτική μετεγκατάστασης των Εθνικών ομάδων Γυμναστικής από το Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποβαθμιστεί το δικαίωμα των αθλητών-αθλητριών να προπονούνται σε σωστές συνθήκες και σε κατάλληλες αθλητικές εγκαταστάσεις, ενόψει του κρίσιμου προ-Ολυμπιακού έτους 2023.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ο προϋπολογισμός της Ομοσπονδίας για το 2023 εγκρίθηκε ομόφωνα, προβλέποντας συνολικά έσοδα ύψους 2.250.000 ευρώ.

Παράλληλα, με 51 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά υπερψηφίστηκε η τροποποίηση του Καταστατικού της Ε.Γ.Ο. στα άρθρα 3, 6, 7, 8, 28, ενώ με ομόφωνη απόφαση επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Γ.Ο., η οποία είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου 2022.