Εκπροσώπηση της Ε.Γ.Ο. στην απολογιστική ημερίδα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.

Παρούσα στην ημερίδα της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (07/12) στο Ο.Α.Κ.Α., ήταν η Ε.Γ.Ο., την οποία εκπροσώπησαν στην εκδήλωση η Γ’ Αντιπρόεδρος Ειρήνη Μανδραβέλη, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πανταζής, καθώς και η Προϊσταμένη Μητρώου της Ομοσπονδίας Θεοδώρα Χρονοπούλου.

Η απολογιστική ημερίδα, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, είχε ως θέμα «Οι δράσεις της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. ενάντια στη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων – Απολογισμός 2022 και ο κομβικός ρόλος του αθλητικού κινήματος».

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Καραμαλάκης και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Στέλιος Αγγελούδης.

Ο απολογισμός των δράσεων της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας για το 2022 έγινε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και πρόεδρο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Γιώργο Μαυρωτά, ενώ για τη συνδρομή τους μίλησαν τα μέλη της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Αλεξάνδρα Ρογκάκου (Αναπληρώτρια του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας), Δημήτρης Ντζανάτος (Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), Βασίλης Παπακώστας (Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας) και Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος (Αθλητικός Εισαγγελέας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών).

Επίσης υπήρξαν παρεμβάσεις από φορείς του εξωτερικού, από ενώσεις αθλητών, από στοιχηματικές εταιρίες, από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τις Ομοσπονδίες για τις δράσεις τους στην καταπολέμηση της χειραγώγησης αγώνων και τη συνεργασία τους με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α.. Επιπλέον παρουσιάστηκε εξειδικευμένη ανάλυση της αξιολόγησης αναφορών και της δημιουργίας ειδοποιήσεων από την Ομάδα Αξιολόγησης Αναφορών της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., αλλά και θέματα δεοντολογίας που αναπτύχθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, καθώς και διαδικτυακής εκπαίδευσης πάνω σε θέματα αθλητικής ακεραιότητας.

Στιγμιότυπα από την ημερίδα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.: