Στην συνεδρίαση της επιτροπής Aging Society Working Group της FIG ο Κ. Πανταζής

Στην συνεδρίαση της επιτροπής Aging Society Working Group της FIG, στην Σόφια, συμμετείχε στις 23-24 Νοεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κώστας Πανταζής, ως μέλος της επιτροπής, την οποία στελεχώνουν επίσης ο Πορτογάλος Λουίς Αράις ως Πρόεδρος, καθώς και η Ινδονήσια Ίτα Γιουλιάτι, η Φιλιππινέζα Χέιζελ Κάλαγοντ και o Πολωνός Πιοτρ Ντεκ ως μέλη.

Κατά το διήμερο των εργασιών αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός της νεοσύστατης επιτροπής της FIG, που έχει έχει ως αντικείμενο τη μελέτη προγραμμάτων για ανθρώπους άνω των 50 ετών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, επιλέχθηκαν οι χώρες στις οποίες θα εφαρμοστεί πειραματικά το πρόγραμμα σε διαφορετικές ηπείρους και έγινε δεκτό το αίτημα να αποτελέσει η Ελλάδα μία από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες που θα δοκιμάσουν πρώτες το εγχείρημα του Aging Society Working Group.

Το σύνολο των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των μελών της επιτροπής στην Σόφια καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG).

Επιπλέον, κατά την παρουσία του στη βουλγαρική πρωτεύουσα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι παγκόσμιοι αγώνες τραμπολίνο ηλικιών 11-21 ετών, ο κ. Πανταζής  είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της FIG και υπεύθυνο της διοργάνωσης Αλί Αλ-Χιτμί από το Κατάρ και να συζητήσει μαζί του για τις προοπτικές συνεργασίας της Ελλάδας με το Κατάρ σε θέματα γυμναστικής.