Επίδειξη ενόργανης γυμναστικής στο “One Salonica”, αντίστροφη μέτρηση για το 3ο “Horizon Cup”! (photos & videos)

Από το εμπορικό κέντρο “One Salonica”, με μία εντυπωσιακή επίδειξη από μικρούς αθλητές της ενόργανης γυμναστικής, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο Διεθνές Τουρνουά “Horizon Cup”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας.

Ανερχόμενοι αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων και Α.Γ.Σ. Πυραμίδα ανέδειξαν τις ικανότητές τους και την ομορφιά της ενόργανης σ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο “One Salonica”, κερδίζοντας το ενδιαφέρον αλλά και το χειροκρότημα των επισκεπτών. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, στα οποία δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουν βασικές ασκήσεις γυμναστικής, υπό την επίβλεψη των έμπειρων προπονητών των δύο συλλόγων.

Στην όμορφη εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του “Horizon Cup” Αβραάμ Σαπρανίδης και οι ομοσπονδιακοί προπονητές Βασίλης Τσολακίδης και Γιάννης Ζαχαριάδης, απευθύνοντας το δικό τους κάλεσμα προς τον κόσμο ενόψει της επερχόμενης διοργάνωσης.

Στο 3ο Διεθνές Τουρνουά Εφήβων-Νεανίδων και Παίδων-Κορασίδων “Horizon Cup” έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 αθλητές και αθλήτριες από οκτώ χώρες. Η είσοδος στην αίθουσα «Ιωάννης Μελισσανίδης» της Μίκρας θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους, με το αγωνιστικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει πλούσια δράση όλο το διήμερο (Σάββατο 12/11: 09:00 – 21:00, Κυριακή 13/11: 09:00 – 19:30).

Επιπλέον, η διοργάνωση έχει έντονο κοινωνικό χαρακτήρα και στηρίζει τον Σύλλογο «Αγάπη» Βασιλικής Κόμνου, ο οποίος έχει ως στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση καρδιακών παθήσεων στους χώρους άθλησης των παιδιών και στα σχολεία, μέσα από την κατάλληλη ενημέρωση και από την απόκτηση απινιδωτών.

Το 3ο Διεθνές Τουρνουά Ενόργανης Γυμναστικής “Horizon Cup” διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, με συνδιοργανώτρια την Αθλητική Ένωση Σωματείων Γυμναστικής Βορείου Ελλάδος (Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε.).. Συνδιοργανωτές φορείς είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού και έχει ως αρωγό τον Δήμο Καλαμαριάς. Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης είναι η Alumil.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στο https://www.horizon-cup.gr.

Βίντεο από την επίδειξη ενόργανης γυμναστικής στο εμπορικό κέντρο “One Salonica”:

Στιγμιότυπα από την επίδειξη ενόργανης γυμναστικής στο εμπορικό κέντρο “One Salonica”: