Ελληνική εκπροσώπηση στο Συμπόσιο για Ασφαλή Αθλητισμό της FIG

Η ανάληψη κοινών δράσεων, για την ενημέρωση του κόσμου της γυμναστικής και για τη διασφάλιση ενός περιβάλλοντος ασφαλούς και με σεβασμό για όλους, συζητήθηκε στο Συμπόσιο για Ασφαλή Αθλητισμό, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 1-2 Νοεμβρίου στο Λίβερπουλ, παράλληλα με το παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Το διήμερο συνέδριο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Βρετανικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG), με στόχο να αποτελέσει μία θετική και υποστηρικτική πρωτοβουλία, δίνοντας την ευκαιρία να ακουστεί η φωνή όλων των συμμετεχόντων στο άθλημα της γυμναστικής.

Το Συμπόσιο περιλάμβανε παρουσιάσεις, συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ αθλητών, προπονητών, διοικητικών φορέων, καθώς και ειδικών στη διαχείριση δικαιωμάτων (safeguarding), με την ενεργή συμμετοχή του κοινού.

Την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν η διεθνής κριτής ενόργανης γυναικών Φωτεινή Μέλλου και ο διεθνής κριτής ενόργανης ανδρών και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Νίκος Προβιάς, οι οποίοι παρέστησαν στις εργασίες.

Την επίβλεψη του συνεδρίου είχε η Πρόεδρος της Επιτροπής Διασφάλισης Δικαιωμάτων (Safeguarding) της FIG Ντονατέλα Σάκι, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της FIG Μορινάρι Γουατανάμπε και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Βρετανικής Ομοσπονδίας Σάρα Πάουελ, υπογραμμίζοντας την σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.