Ο Απόστολος Κανέλλος έκλεισε την ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης

Ο Απόστολος Κανέλλος, που αγωνίστηκε στον τελευταίο προκριματικό όμιλο της κατηγορίας ανδρών, έγραψε τον επίλογο της ελληνικής συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στο Λίβερπουλ.

Ο 22χρονος αθλητής παρουσίασε τα προγράμματά του και στα έξι όργανα και συγκέντρωσε 70,732 βαθμούς στο σύνθετο ατομικό (έδαφος: 12,366 β., πλάγιος ίππος: 12,400 β., κρίκοι: 10,500 β., άλμα: 12,666 β., δίζυγο: 11,700 β., μονόζυγο: 11,100 β.), συγκομιδή που τον έφερε στην 80ή θέση της κατάταξης.

Ο Κανέλλος, ο οποίος πραγματοποίησε στο Λίβερπουλ το ντεμπούτο του με την Εθνική ανδρών σ’ ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, είχε κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση χάρη στο πλασάρισμά του στις προνομιούχες θέσεις του σύνθετου ατομικού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Αυγούστου στο Μόναχο.

Μέσα από το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα θα απονεμηθούν τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», στις τρεις πενταμελείς ομάδες που θα κατακτήσουν τα μετάλλια στο ομαδικό ανδρών και στο ομαδικό γυναικών, αντίστοιχα.
Ωστόσο, για τους Έλληνες αθλητές η Ολυμπιακή πρόκριση θα περάσει μέσα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου έτους (1-8 Οκτωβρίου 2023, στην Αμβέρσα), όπου και θα δοθεί ο κύριος όγκος των εισιτηρίων για το Παρίσι, καθώς επίσης από την σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων του 2024 και από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2024.