Έλαμψαν οι μικρές αθλήτριες της αεροβικής γυμναστικής στο διεθνές Όπεν του Πλόβντιβ

Με δύο μετάλλια και συνολικά τέσσερις προκρίσεις στους τελικούς των παγκορασίδων, με καλά πλασαρίσματα στις υπόλοιπες κατηγορίες και κυρίως με εμπειρίες που θα βοηθήσουν στην εξέλιξη της αθλητικής τους πορείας, επέστρεψαν οι νεαρές αθλήτριες της αεροβικής γυμναστικής από τη Βουλγαρία, όπου συμμετείχαν με επιτυχία στο 13ο διεθνές Όπεν του Πλόβντιβ.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν στο αγώνισμα της πεντάδας παγκορασίδων οι Ευαγγελία Κορώνη, Μυρτώ Κολιαδήμα, Σταματίνα Ευαγγελοπούλου, Μαριαλένα Κωνσταντάτου, Ίρις Χατζηλουκά, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν στο τρίο παγκορασίδων οι Ευαγγελία Κορώνη, Μυρτώ Κολιαδήμα, Σταματίνα Ευαγγελοπούλου.

Στο ίδιο αγώνισμα, παρούσες στον τελικό ήταν επίσης οι Βασιλική Δαλέκου, Ίρις Χατζηλουκά, Μαριαλένα Κωνσταντάτου, οι οποίες κατέκτησαν την 5η θέση, όπως και η Ευαγγελία Κορώνη στο ατομικό παγκορασίδων.

Στο τρίο παγκορασίδων πήραν μέρος από ελληνικής πλευράς και οι Ειρήνη Τέντζερη, Χαρίκλεια Κολλιοπούλου, Σοφία Δερμιτζάκη.

Παράλληλα, η Σταυρούλα Κεραμίδα κατετάγη 11η στο ατομικό γυναικών του αναγνωρισμένου από τη FIG επίσημου αγωνιστικού προγράμματος, όπως και η Σταυρούλα Ανδριανοπούλου στο αντίστοιχο αγώνισμα των νεανίδων, στο οποίο συμμετείχε και η Μαρία Κρυσταλία Κολιαδήμα. Ελληνική εκπροσώπηση υπήρχε και στο ατομικό κορασίδων, με τη Μαγδαληνή Παντούλα.

Την ελληνική ομάδα συνόδευσαν οι προπονήτριες Αθηνά Γουρνά, Λευκή Φερεντίνου και ο διεθνής κριτής Δημήτρης Πολύζος, ο οποίος μάλιστα προέδρευσε στο πάνελ των κριτών της διοργάνωσης.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επιστροφής από τη Βουλγαρία ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κωνσταντίνος Πανταζής συνεχάρη όλη την ελληνική αποστολή για την προσπάθειά της και για τις διακρίσεις που κατέκτησε.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, η Ειδική Γραμματέας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Αεροβικής Γυμναστικής Κωνσταντίνα Δήμα, απεύθυνε θερμά συγχαρητήρια, τονίζοντας:
«Θέλω να συγχαρώ τις αθλήτριες της ελληνικής αποστολής, τις προπονήτριές τους και τον διεθνή κριτή μας, οι οποίοι τίμησαν ακόμα μια φορά τη χώρα και μας έκαναν υπερήφανους, καθώς κατάφεραν να διακριθούν σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, κατακτώντας σημαντικές επιτυχίες ανάμεσα σε 20 χώρες και 450 αθλητές. Το μέλλον τους ανήκει».