Κέρδισε τις εντυπώσεις η ελληνική αποστολή στο Golden Age Gym Festival στην Πορτογαλία

Η γαλανόλευκη σημαία υψώθηκε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, όπου πραγματοποιήθηκε το 8ο Golden Age Gym Festival, με την συμμετοχή 18 χωρών, 1.573 αθλητών-αθλητριών στο σύνολο και με την ελληνική ομάδα να παρίσταται για πρώτη φορά σε αυτό τον θεσμό στο εξωτερικό.

Τα ελληνικά χρώματα εκπροσώπησε στη διοργάνωση η Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων με το πρόγραμμα “Greek Spirit”, που ξεσήκωσε πραγματικά του πάντες και μετέφερε άρωμα Ελλάδας, με μουσική μίξη των «Χαρταετών» του Μίκη Θεοδωράκη, του «Ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας» του Μάνου Λοΐζου, αλλά και με το γνωστό σε όλους συρτάκι!

Στη χορογραφία συμμετείχε η διακεκριμένη προπονήτρια, δημιουργός της διεθνώς βραβευμένης ομάδας των «Λύκων» και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ε.Γ.Ο. Ολυμπία Δραγούνη, η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη από τη διοργάνωση της Μαδέιρα, στην οποία συμμετείχαν αθλητές ηλικίας 50 έως 97 ετών!

Προπονήτρια της ομάδας ήταν η Αλέκα Δήμα και στη χορογραφία συμμετείχαν επίσης οι Γιώργος Κανέλλος, Ελένη Παππά, Μάρθα Τυλιγάδα, Έφη Φιλίππου, Σοφία Αλεξανδράτου, Ελένη Τυλιγάδα, Κάτια Μουστάκα, Ζωή Φωτάκη, Ευγενία Θαναηλίδου, Μαργαρίτα Καζή, Σοφία Κωσταρέλη και Έφη Κουτρουμπή.

Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν η Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία ταυτόχρονα είχε και την επίβλεψη του Φεστιβάλ ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της European Gymnastics.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντίστοιχη ελληνική ομάδα από τον Δήμο Κορυδαλλού είχε πάρει μέρος στο 7ο Golden Age Gym Festival, που φιλοξενήθηκε πέρσι στο Ρέθυμνο με μεγάλη επιτυχία.

Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν και οι Πορτογάλοι «οικοδεσπότες», κάνοντας όλους τους συμμετέχοντες να φύγουν με τις ομορφότερες εντυπώσεις. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το αντίστοιχο φεστιβάλ του 2024, που θα πραγματοποιηθεί στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας.

Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος, η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της European Gymnastics, Χλιφ Θοργκεϊρσντότιρ εισήγαγε την απονομή βραβείων Golden Star στους συμμετέχοντες άνω των 90 ετών και βράβευσε τρεις αθλητές, με την 97χρονη αθλήτρια  και προπονήτρια από τη Νορβηγία να ξεχωρίζει ανάμεσά τους!

Ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους της Ε.Γ.Ο. Κωνσταντίνος Πανταζής συνεχάρη, εκ μέρους του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αθανάσιου Σταθόπουλου και του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., την ελληνική αποστολή για την παρουσία της, καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ της Πορτογαλίας για την πολύ καλή διοργάνωση που πραγματοποίησαν.