Θριαμβευτής ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε από το Μόναχο

Αποθεωτική υποδοχή επιφυλάχθηκε στον Λευτέρη Πετρούνια, που επέστρεψε στην Ελλάδα θριαμβευτής, με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος, από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μονάχου. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» σείστηκε από τα χειροκροτήματα φιλάθλων, των ανθρώπων της οικογένειας της Γυμναστικής, αλλά και Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών, που δεν σταματούσαν να επευφημούν τον άρχοντα των κρίκων  κατά την είσοδό του στην αίθουσα αφίξεων, το μεσημέρι της Δευτέρας (22/8). Ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης με πλατύ χαμόγελο στα χείλη μίλησε για το ιστορικό επίτευγμά του:   

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά όπου προσπαθούσα να διαχειριστώ διάφορες καταστάσεις αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά στη ζωή μου. Έχω γίνει, θεωρώ, λίγο πιο σοφός και πιο δυνατός μέσα από δύσκολες καταστάσεις, οπότε έχοντας και τις κόρες μου εκεί να παίρνω δύναμη, απέδωσα πολύ καλά. Κάθε φορά που κερδίζω ένα μετάλλιο αισθάνομαι το ίδιο όμορφα, δεν έχω νιώσει κορεσμό, έχω την ίδια δίψα για να συνεχίσω, το μυστικό είναι να τελειώνει η διοργάνωση και να παραμένεις ο ίδιος άνθρωπος και να συνεχίζεις με ην ίδια δύναμη και την ίδια θέληση την προετοιμασία σου. Μπορώ να πω ωστόσο ότι ήταν ιδιαίτερα όμορφο αυτό το μετάλλιο γιατί ήταν μαζί μου στο στάδιο τα δυο μου παιδιά. Και μόνο που βρίσκονταν οι κόρες μου στην κερκίδα για εμένα, ήταν κάτι που μου έδωσε πολύ δύναμη. Είμαι πλέον πολύ γεμάτος και αυτό με κάνει να αγωνίζομαι με λιγότερο άγχος και λιγότερη πίεση. Οι κόρες μου είναι το χρυσό μου μετάλλιο στις οποίες αφιερώνω και αυτή μου τη διάκριση οπότε όλα τα υπόλοιπα μετάλλια είναι  απλώς διακοσμητικά στην τροπαιοθήκη μου»           

Πάντα δίπλα του, ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών, εθνικός προπονητής Δημήτρης Ράφτης που δήλωσε:«Η βασική μας φιλοσοφία είναι ότι θα κάνουμε  ό,τι μπορούμε με αυτό που έχουμε και θα προσπαθούμε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρέπει να βοηθηθούν στη Γυμναστική και άλλα πολλά παιδιά ικανά, σαν τον Λευτέρη, που δεν έχουν ακόμη βρει τον δρόμο τους γιατί χρειάζονται λίγο περισσότερο βοήθεια. Όσο τον «τρέφει» αυτό που κάνει, ακόμη και αν τα χέρια του δεν αντέχουν θα  το κάνει εξαιρετικά. Είμαι απλά τυχερός που «στα χέρια μου» έχουν πέσει τέτοια παιδιά. Νιώθω ότι είμαι ευλογημένος -όχι προπονηταράς-  που μπορώ και δουλεύω με τέτοια παιδιά.» 

 Ο πρόεδρος της  Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος καλωσόρισε στο αεροδρόμιο και συνεχάρη για μια ακόμη φορά τον χρυσό αθλητή : «Εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον άνθρωπο που έχει γράψει και θα γράψει ιστορία στοχεύοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Είναι μεγάλη μου τιμή που ήρθα για μια ακόμη φορά να συγχαρώ έναν σπουδαίο Έλληνα αθλητή. Τον ευχαριστώ, πιστεύω εκ μέρους όλων των Ελλήνων και φυσικά της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, για τη χαρά που μας δίνει»