Θετικές εντυπώσεις και ανεβασμένες βαθμολογίες για τις Εθνικές ομάδες ρυθμικής στην Ιταλία

Επιτυχημένη πρόβα ενόψει του προσεχούς παγκοσμίου πρωταθλήματος αποτέλεσε για τις Εθνικές ομάδες της ρυθμικής γυμναστικής η διμερής φιλικής συνάντηση με τις αντίστοιχες εκπροσώπους της «οικοδέσποινας» Ιταλίας, το Σάββατο (20/08) στην πόλη Φολόνικα της Τοσκάνης.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες συμμετείχαν έπειτα από πρόσκληση της Ιταλικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής προς την Ε.Γ.Ο., έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα με τα προγράμματά τους και απέσπασαν αισθητά ανεβασμένες βαθμολογίες συγκριτικά με την αμέσως προηγούμενη διεθνή παρουσία τους, που ήταν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου στο Τελ Αβίβ.

Το ελληνικό ανσάμπλ (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέτα Τοπολλάι) κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με καλή εμφάνιση και βελτιωμένη συγκομιδή και στα δύο προγράμματα, παρά τα κάποια λάθη που έγιναν στις κορδέλες / μπάλες, ενώ στο ατομικό οι Παναγιώτα Λύτρα, Μαρία Δερβίση, Ειρήνη Κομψελίδου συγκέντρωσαν επίσης υψηλότερες βαθμολογίες από προηγούμενους αγώνες, με τη Λύτρα να κερδίζει το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό, πίσω από τις καταξιωμένες Ιταλίδες Σοφία Ραφαέλι και Μιλένα Μπαλντασάρι.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, το πρώτο του νέου Ολυμπιακού κύκλου, θα διεξαχθεί στην Σόφια από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου και μέσα από αυτό θα ξεκινήσει η διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

«Συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας και σε όλη την ελληνική αποστολή. Πλέον μετράμε αντίστροφα για την πιο σημαντική διοργάνωση της χρονιάς, το παγκόσμιο πρωτάθλημα, στο οποίο αισιοδοξούμε ότι οι Εθνικές μας ομάδες θα έχουν ακόμα καλύτερη παρουσία», τόνισε η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή.