Πρόβα παγκοσμίου στην Ιταλία για τις Εθνικές ομάδες ανσάμπλ και ατομικού

Ραντεβού στην Ιταλία δίνουν οι Εθνικές ομάδες της ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίες αύριο (Σάββατο 20/08) θα συμμετάσχουν σε διμερή φιλική συνάντηση στην πόλη Φολόνικα της Τοσκάνης, έπειτα από πρόσκληση που απεύθυνε στην Ε.Γ.Ο. η Ιταλική Ομοσπονδία Γυμναστικής.

Οι Ελληνίδες εκπρόσωποι του ανσάμπλ και του ατομικού θα έχουν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι στις αντίστοιχες Ιταλίδες πρωταθλήτριες, πραγματοποιώντας την τελική πρόβα τους ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου στην Σόφια.

Με τα ελληνικά χρώματα θα αγωνιστούν οι Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Χριστίνα Ρήγα, Μαριέτα Τοπολλάι στο ανσάμπλ, καθώς και οι Παναγιώτα Λύτρα, Μαρία Δερβίση, Ειρήνη Κομψελίδου στο ατομικό.

Στο πλευρό των Ελληνίδων αθλητριών, που αναχώρησαν το πρωί της Παρασκευής (19/08), θα βρεθούν η ομοσπονδιακή προπονήτρια του ανσάμπλ Μαρίνα Φατέεβα, οι ομοσπονδιακές προπονήτριες του ατομικού Μορφούλα Ντώνα, Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου και οι διεθνείς κριτές Μαρία Πάχτα, Έφη Πανταζίδου, Μαρία Αϊβάτογλου.

«Ευχαριστούμε την Ιταλική Ομοσπονδία για την τιμητική πρόσκληση που μας απεύθυνε, επιλέγοντας να καλέσει την Ελλάδα σε αυτή τη φιλική συνάντηση και να αναλάβει τη φιλοξενία των Εθνικών ομάδων μας», δήλωσε η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή.

Η διμερής φιλική συνάντηση Ιταλίας – Ελλάδας θα αποτελέσει προσομοίωση επίσημου αγώνα, καθώς θα διεξαχθεί παρουσία διεθνών κριτών τόσο από τις δύο συμμετέχουσες χώρες όσο και από ουδέτερες χώρες, που θα αξιολογήσουν τα προγράμματα των ομάδων και των αθλητριών.

Η αφίσα της διοργάνωσης: