Στο Μόναχο οι Εθνικές ομάδες ενόργανης ανδρών – εφήβων

Τα φτερά τους για το Μόναχο άνοιξαν οι Εθνικές ομάδες ενόργανης γυμναστικής ανδρών – εφήβων, που θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας τους από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου, έπειτα από το φινάλε της αντίστοιχης διοργάνωσης των γυναικών – νεανίδων.

Την πενταμελή Εθνική ανδρών απαρτίζουν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Σταύρος Γκίνης, Απόστολος Κανέλλος, Γιώργος Κελεσίδης, Νικόλας Κρανίτης, ενώ στους εφήβους τα ελληνικά χρώματα θα εκπροσωπήσουν οι Σεραφείμ Εμινίδης, Άγγελος Μελικσετιάν, Δημήτρης Παπουτσής, Γρηγόρης Τριτσινιώτης, Νίκος Τσούλος.

Η ελληνική ομάδα των ανδρών θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες και με σύνθεση ανάγκης, καθώς θα λείψουν λόγω τραυματισμών οι Νίκος Ηλιόπουλος, Αντώνης Τανταλίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης και Στέφανος Τσολακίδης.

Μαζί με τους δέκα ετοιμοπόλεμους Έλληνες πρωταθλητές, στη γερμανική πόλη θα βρεθούν οι προπονητές Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Γιάννης Ζαχαριάδης, ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός, η φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς, οι διεθνείς κριτές Λευτέρης Μπουτάκης, Θεόδωρος Μπουτάκης και ο διεθνής κριτής και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Νίκος Προβιάς, ο οποίος έχει οριστεί από τη European Gymnastics ως Τεχνικός Επιτετραμμένος των αγώνων.

Επικεφαλής της ελληνικής ομάδας θα είναι ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής της Ομοσπονδίας, Αβραάμ Σαπρανίδης, που θα έχει χρέη αρχηγού της αποστολής.

Η αυλαία των αγώνων θα ανοίξει την Πέμπτη (18/08) με τον γενικό προκριματικό της κατηγορίας ανδρών, όπου οι Έλληνες αθλητές βάσει κλήρωσης θα πάρουν μέρος στον 3ο και τελευταίο όμιλο (18:05 – 20:55 ώρα Ελλάδας). Από τον προκριματικό θα αναδειχθούν οι νικητές του σύνθετου ατομικού, καθώς επίσης οι οκτώ χώρες που θα προκριθούν στον τελικό του ομαδικού και οι οκτώ φιναλίστ σε κάθε όργανο.

Την σκυτάλη θα πάρουν την Παρασκευή (19/08) οι έφηβοι, με τον αντίστοιχο γενικό προκριματικό αγώνα, από τον οποίο θα προκύψει η τελική κατάταξη στο ομαδικό και στο σύνθετο ατομικό, καθώς και οι φιναλίστ των επιμέρους οργάνων. Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον 1ο από τους τρεις ομίλους του προκριματικού (11:00 – 13:50 ώρα Ελλάδας).

Η διοργάνωση, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 286 αθλητές (153 άνδρες, 133 έφηβοι) από 38 χώρες, θα αποτελέσει τον επίλογο μίας μεγάλης αθλητικής γιορτής, καθώς το Μόναχο φιλοξενεί τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα εννιά διαφορετικών αθλημάτων (ενόργανη γυμναστική, στίβος, μπιτς βόλεϊ, ποδηλασία, κωπηλασία, κανό-καγιάκ, πινγκ πονγκ, αναρρίχηση, τρίαθλο) μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης ανδρών – εφήβων (σε ώρες Ελλάδας):

Πέμπτη 18 Αυγούστου

11:00 – 13:50: Προκριματικός ανδρών, 1ος όμιλος

14:55 – 17:45: Προκριματικός ανδρών, 2ος όμιλος

18:05 – 20:55: Προκριματικός ανδρών, 3ος όμιλος

Παρασκευή 19 Αυγούστου

11:00 – 13:50: Προκριματικός εφήβων, 1ος όμιλος

15:00 – 17:50: Προκριματικός εφήβων, 2ος όμιλος

18:30 – 21:20: Προκριματικός εφήβων, 3ος όμιλος

Σάββατο 20 Αυγούστου

15:45 – 18:15: Τελικός ομαδικού ανδρών

Κυριακή 21 Αυγούστου

10:45 – 13:00: Τελικοί οργάνων εφήβων

14:45 – 18:30: Τελικοί οργάνων ανδρών