Στήριξη προς την Ε.Γ.Ο. από τους Βούλγαρους διοργανωτές των παγκόσμιων πρωταθλημάτων ρυθμικής και τραμπολίνο

Την ηθική αλλά και ουσιαστική στήριξη των Βούλγαρων διοργανωτών των προσεχών παγκόσμιων πρωταθλημάτων ρυθμικής γυμναστικής και τραμπολίνο θα έχει η Ε.Γ.Ο., προκειμένου να γίνει εφικτή η συμμετοχή των Εθνικών ομάδων στις μεγάλες διοργανώσεις του φθινοπώρου, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που δημιούργησε η αιφνιδιαστική περικοπή της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης από τη Γ.Γ.Α., σε ποσοστό 32%.

Σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιο Σταθόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας Κωνσταντίνος Πανταζής βρέθηκε στην Σόφια και είχε επαφές με κορυφαία στελέχη της βουλγαρικής Γυμναστικής, με δεδομένο ότι η γειτονική χώρα θα φιλοξενήσει τα φετινά παγκόσμια πρωταθλήματα της ρυθμικής γυμναστικής (14-18 Σεπτεμβρίου) και του τραμπολίνο (16-19 Νοεμβρίου), καθώς επίσης το παγκόσμιο κύπελλο παρκούρ (9-11 Σεπτεμβρίου).

Οι Βούλγαροι «οικοδεσπότες» εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στην ελληνική Ομοσπονδία και εγγυήθηκαν ότι θα προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στις ελληνικές αποστολές σε ό,τι αφορά την κάλυψη των οικονομικών υποχρεώσεών τους, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν κανονικά και να διεκδικήσουν διακρίσεις.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πανταζής είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Ρυθμικής Γυμναστικής Ιλιάνα Ράεβα, τον Πρόεδρο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας Τραμπολίνο της γειτονικής χώρας Στόγιαν Ντιμιτρόφ, καθώς και τον Ολυμπιονίκη της ενόργανης Γιόρνταν Γιόβτσεφ, Γενικό Γραμματέα της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του παγκοσμίου κυπέλλου παρκούρ της Σόφιας.

Έπειτα από τις εποικοδομητικές αυτές επαφές, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. δήλωσε:
«Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της γυμναστικής της Βουλγαρίας που αμέσω;ς υποδέχθηκαν θετικά στις προτάσεις της ελληνικής Ομοσπονδίας για την συμμετοχή των αθλητών μας στις παγκόσμιες διοργανώσεις που έχουν αναλάβει. Η συνεργασία των χωρών μας είναι εγκάρδια και αμοιβαία, αφού και εμείς από την πλευρά μας τους στηρίζουμε και βοηθούμε για τη διοργάνωση του Golden Age Gym Festival που έχουν αναλάβει να φιλοξενήσουν στο Μπουργκάς το 2024. Θα ήθελα ειδικά να ευχαριστήσω την Ιλιάνα Ράεβα, τον Στόγιαν Ντιμιτρόφ και τον Γιόρνταν Γιόβτσεφ, που βοηθούν την Ελλάδα στη δύσκολη αυτή στιγμή. Όλοι ευχόμαστε να αποκατασταθεί σύντομα η οικονομική δυνατότητα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και ταυτόχρονα οι αθλητές μας να πετύχουν τις υψηλότερες διακρίσεις για τη χώρα μας στις μεγάλες φετινές διοργανώσεις».