Στη Λοζάνη για την συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της FIG η Αθανασία Λαμπροπούλου

Τις πρώτες δράσεις της ξεκίνησε να υλοποιεί η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), στην οποία έχει τοποθετηθεί από φέτος ως μέλος η Αθανασία Λαμπροπούλου, έπειτα από πρόσκληση που της απεύθυνε ο Πρόεδρος της FIG Μορινάρι Γουατανάμπε.

Η πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στις 25-26 Ιουλίου στα γραφεία της FIG στη Λοζάνη, όπου μαζί με την κα Λαμπροπούλου βρέθηκαν η Πρόεδρος της Επιτροπής, Φινλανδή Αν Βιερέλα και τα υπόλοιπα μέλη που την απαρτίζουν και είναι οι Αριέλ Μιλανέσιο (Αργεντινή), Ζάχρα Ίντσε Νταργκάχι (Ιράν), Βαλερέις Χέλντενχουις (Ναμίμπια), Ζακλίν Μπριγκς-Γουέδεριλ (Αυστραλία), Καουσίκ Μπιντιγουάλα (Ινδονησία) και Σνεζάνα Λακίτσεβιτς (Σερβία). Η θητεία τους θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024.

Μέσα από την συνάντηση έγινε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών και σχεδιάστηκαν οι επόμενες κινήσεις της Επιτροπής, η οποία έχει ως απώτερο στόχο να βοηθήσει στην επίτευξη της ισοτιμίας των φύλων σε όλες τις θέσεις της γυμναστικής, διοικητικές, αθλητικές, προπονητικές κ.ο.κ., ενθαρρύνοντας τους εκπροσώπους όλων των φύλων να ενταχθούν στη διεθνή οικογένεια του αθλήματος, χωρίς διακρίσεις.

Το ζήτημα της ισότητας των φύλων έχει άλλωστε περίοπτη θέση στην Ολυμπιακή Ατζέντα 2020+5 της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αποτελώντας έναν από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει και καλείται να υλοποιήσει κατ’ αναλογία και η FIG, προωθώντας τις ενδεδειγμένες ενέργειες τόσο σε εσωτερικό επίπεδο, όσο και με αποδέκτες τις εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της.