Λάμψη από τις ελληνικές ομάδες στο Eurogym 2022

Η Ευρωπαϊκή γιορτή της «Γυμναστικής για Όλους», το 13ο Eurogym, αποτελεί ήδη ιστορία, με το εκπληκτικό αποτύπωμά του να προάγει το δημοφιλές άθλημα, γεμίζοντας εικόνες χαράς και ενθουσιασμού για συμμετέχοντες αλλά και θεατές.  Από τις 7/7 με την έναρξη του «European Gym for Life Challenge», έως τις 14/7 οπότε και ολοκληρώθηκε το «Eurogym 2022», το Νεσατέλ φιλοξένησε 3000 αθλητές και αθλήτριες από 21 χώρες, με την Ελλάδα να δίνει δυναμικό «παρών» με 240 συμμετέχοντες από οχτώ Σωματεία: «Ελαία», «Ο.Α. Λαυρίου»,  «Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος», «Γ.Ο.Π.Φ. Αρμονία», «Α.Σ.Ε. Δούκα», «Λεόντειος», «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων» και «Ελληνοαγγλική Αγωγή- Πρωτοπορεία».  

 Στην κορύφωση της διοργάνωσης, το Γκαλά, συμμετείχε η «Ελληνοαγγλική Αγωγή- Πρωτοπορεία» και η «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων» με προγράμματα που εντυπωσίασαν αποσπώντας τα χειροκροτήματα  των θεατών οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Στάδιο της Ελβετικής πόλης.  Οι διοργανωτές δεν περιόρισαν το εντυπωσιακό Γκαλά απλώς σε συμμετοχή των ομάδων που παρουσίασαν τα προγράμματά τους: Η μεγάλη γιορτή διανθίστηκε με πρωτότυπες επιδείξεις ακροβατών, αθλητών που «αιωρούνταν» σε σχοινιά  και χορευτών με απαιτητικές χορογραφίες ισορροπίας.  

 Υπεύθυνος στη διοργάνωση μετά από ορισμό της UEG ήταν ο Αντιπρόεδρος Αθανάσιος Βασιλειάδης, ενώ αρχηγός αποστολής ήταν ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους Κωνσταντίνος Πανταζής, ο οποίος δήλωσε: «Μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια του προέδρου Αθανάσιου Σταθόπουλου και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο 13ο Eurogym. Η επανεκκίνηση της Γυμναστικής για Όλους έχει καθοριστική σημασία και μετά τα Φεστιβάλ που διοργανώσαμε στον Ελλαδικό χώρο, ήρθε η κορύφωση με την Ευρωπαϊκή μας συμμετοχή. Ευχαριστούμε και τα οχτώ σωματεία για την πολύ καλή παρουσία αλλά και τη συνεργασία  κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Ας μην ξεχνάμε ότι η ελληνική αποστολή ήταν τέταρτη σε αριθμό συμμετεχόντων, αποσπώντας τα καλύτερα σχόλια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως και από τους Ελβετούς διοργανωτές. Ελπίζουμε και ευχόμαστε με τη νέα χρονιά να επανεκκινήσει σε όλο της το εύρος  η Γυμναστική για Όλους με όλα τα σωματεία μας δραστήρια, κάτι που έχουμε ανάγκη» 

 Επίσης από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Μαρία Παπαδοπούλου μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Γυμναστικής για  Όλους της UEG και η Ολυμπία Δραγούνη ανατροφοδότρια στα τμήματα του «European Gym for Life Challenge». 

Στο διαγωνιστικό μέρος μεταξύ των χρυσών ομάδων βρέθηκε η «Ολυμπιάδα Θρακομακεδόνων» η οποία επιπλέον βραβεύτηκε για το ενδυματολογικό κομμάτι. Ασημένιες ομάδες αναδείχθηκαν η «Ελληνοαγγλική Αγωγή- Πρωτοπορεία», ο «Γ.Ο.Π.Φ. Αρμονία», ο «Μέγας Αλέξανδρος, ενώ μεταξύ των χάλκινων βρέθηκαν οι «Α.Σ.Ε. Δούκα», «Ελαία» και «Ο.Α. Λαυρίου»,  

 

Στην τελετή λήξης παρέλασαν οι εκπρόσωποι κάθε χώρας με τις σημαίες τους, ενώ τον λόγο πήραν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Κριστιάν Μπλαντενιέ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Φαρίντ Γκαγιμπόβ, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό τους για την διοργάνωση και ευχαριστώντας συμμετέχοντες και θεατές. Η παράδοση της σημαίας της διοργάνωσης από την οικοδέσποινα Ελβετία στη διοργανώτρια του 2024 Νορβηγία σήμανε και το κλείσιμο της αυλαίας της Ευρωπαϊκής γιορτής αφήνοντας μόνο υπέροχες αναμνήσεις .