Στον «χορό» του Eurogym οι Ελληνικές ομάδες, με αξιώσεις

Κάτω από λαμπρό ήλιο και μπροστά σε χιλιάδες θεατές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουλίου η φαντασμαγορική τελετή έναρξης του Eurogym 2022. Το Στάδιο της Ελβετικής Νεσατέλ γέμισε από μουσική, δράση, ευφάνταστες εικόνες, προγράμματα και χορογραφίες, με στοιχεία ενόργανης ρυθμικής, ακροβατικής, αεροβικής, χορού, με πρωταγωνιστές νέους, νέες, αλλά και μητέρες με τα παιδιά τους, αποτυπώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την «Γυμναστική για Όλους».  

Η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από 240 αθλητές και αθλήτριες οχτώ Σωματείων παρέλασε με την ελληνική σημαία ανά χείρας, με κέφι και ενθουσιασμό, κερδίζοντας το χειροκρότημα των θεατών. Αλλά και όπου βρέθηκαν  τα μέλη της γαλανόλευκης αποστολής, έδωσαν το στίγμα τους, τραγουδώντας, κρατώντας γαλάζια μπαλόνια και βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες. Στους εναρκτήριους χαιρετισμούς της τελετής, συμμετείχε μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της UEG Αθανάσιος Βασιλειάδης, ο οποίος ορίστηκε υπεύθυνος της διοργάνωσης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής. Το Eurogym διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελβετία και οι οικοδεσπότες ανέβασαν ψηλά τον πήχη οργανωτικά, αλλά και από πλευράς θεάματος και εντυπώσεων.  

Η δράση του 13ο Eurogym, ξεκίνησε τη Δευτέρα, 11 Ιουλίου με τη συμμετοχή 21 χωρών, 3000 αθλητών και αθλητριών και με τους Έλληνες και Ελληνίδες εκπροσώπους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, παρουσιάζοντας τα εντυπωσιακά προγράμματά τους. Η κορύφωση της σπουδαίας διοργάνωσης είναι την Πέμπτη (14/7), όπου θα πραγματοποιηθεί το Γκαλά, με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, της «Ελληνοαγγλικής Αγωγής- Πρωτοπορείας» και της « Ολυμπιάδας Θρακομακεδόνων».