Στις ΗΠΑ για τους Παγκόσμιους Αγώνες ο πρωταθλητής του παρκούρ Μίμης Θεοδωρίδης

Με προορισμό τις ΗΠΑ αναχώρησε ο πρωταθλητής του παρκούρ Μίμης Θεοδωρίδης, συνοδευόμενος από τον διεθνή κριτή Άγγελο Πουλή, προκειμένου να συμμετάσχει στους Παγκόσμιους Αγώνες (World Games) που θα διεξαχθούν στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα.

Ο 21χρονος Έλληνας αθλητής εξασφάλισε το δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση μέσα από το περσινό παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας, όπου είχε κερδίσει ένα από τα έξι εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Αγώνες κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα freestyle.

Από το 1981 έως σήμερα, οι Παγκόσμιοι Αγώνες (World Games) διοργανώνονται κάθε τετραετία και περιλαμβάνουν μια σειρά από αθλήματα και αγωνίσματα που δεν αποτελούν μέρος του εκάστοτε επίσημου Ολυμπιακού προγράμματος. Ανάμεσά τους βρίσκεται φέτος και το παρκούρ, το μοναδικό άθλημα της γυμναστικής στο οποίο θα υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση στο Μπέρμιγχαμ.

Το αγώνισμα freestyle ανδρών θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Κυριακής 10 Ιουλίου (23:00 – 04:20 ώρα Ελλάδας), αρχικά με τον προκριματικό και κατόπιν με τον τελικό, ενώ το αγώνισμα ταχύτητας θα διεξαχθεί το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουλίου (23:00 – 04:20 ώρα Ελλάδας) με τον ίδιο τρόπο.