Επιτυχημένη η συνάντηση για την Παγκόσμια Γυμναστράδα

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 2/7, η συνάντηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής, σχετικά με την ενημέρωση για την Παγκόσμια Γυμναστράδα, η οποία θα διεξαχθεί στο Άμστερνταμ τον Αύγουστο του 2023. Η Παγκόσμια Γυμναστράδα αποτελεί την μεγαλύτερη –αριθμητικά- διοργάνωση της Γυμναστικής και συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον του αθλήματος. Η συγκεκριμένη, που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου, θα συγκεντρώσει περισσότερους από 22.500 συμμετέχοντες από πολλές χώρες του κόσμου, σύμφωνα με την παρουσίαση από την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ. 

Το διήμερο του συνεδρίου  ξεκίνησε με ομιλία του Πρόεδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής για Όλους Ρουτζέριο Βαλέριο, ο οποίος κάλεσε τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών, ενώ παρουσίασε και τα νέα μέλη της Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους, όπως  προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές της FIG. Στη συνέχεια η Οργανωτική Επιτροπή ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με όλες τις τεχνικές και οικονομικές  λεπτομέρειες αναφορικά με την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Όπως ανακοινώθηκε, η έναρξη της Παγκόσμιας Γυμναστράδας θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ όπου το 1928 φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε και η μασκότ της διοργάνωσης, η «Τζούμπα» ! 

Εκ μέρους της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για  Όλους, Κωνσταντίνος Πανταζής, ο οποίος κατέθεσε τις προτάσεις του και ερωτήσεις σχετικά με τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων. Τα έξοδα του ταξιδιού, αναφορικά με τη διαμονή και τη διατροφή, καλύφθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γυμναστικής. Η ημερομηνίες όπως και το αναλυτικό πρόγραμμα σχετικά με τη διοργάνωση θα αναρτηθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της ΕΓΟ,  ενώ ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας την Τετάρτη 20 Ιουλίου  και ώρα 11.00.