Η κούραση νίκησε Τανταλίδη και Ηλιόπουλο στους τελικούς οργάνων των Μεσογειακών Αγώνων

Η τιμητική τετραπλή παρουσία των Ελλήνων πρωταθλητών της ενόργανης στους τελικούς οργάνων των Μεσογειακών Αγώνων δεν συνοδεύτηκε από κάποια ακόμα μεγαλύτερη διάκριση για τον Αντώνη Τανταλίδη και τον Νίκο Ηλιόπουλο, στο φινάλε της προσπάθειάς τους στο Οράν της Αλγερίας.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι νικήθηκαν από την κούραση, έχοντας εκτελέσει από 14 προγράμματα μέσα σε 48 ώρες, αφού τη Δευτέρα (27/06) συμμετείχαν στον προκριματικό και την Τρίτη (28/06) εμφανίστηκαν ξανά και στα έξι όργανα, στον τελικό του σύνθετου ατομικού.

Ο Αντώνης Τανταλίδης είχε τις δυνατότητες να κατακτήσει ένα μετάλλιο στον πλάγιο ίππο, αλλά είχε πτώση στην έξοδο του κατά τα άλλα εξαιρετικού προγράμματός του, με συνέπεια να περιοριστεί στην 8η θέση με 12,150 βαθμούς.
Στον προκριματικό του αγωνίσματος είχε καταταγεί 2ος με 14,300 β., ενώ τα τρία μετάλλια στον τελικό κρίθηκαν μεταξύ 14,250 και 14,000 βαθμών.

Ο 25χρονος πρωταθλητής συμμετείχε και στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, όπου κατέλαβε την 7η θέση με 13,800 βαθμούς, βελτιώνοντας ελαφρά την επίδοσή του συγκριτικά με τον αντίστοιχο προκριματικό, όπου και πάλι είχε καταταγεί 7ος.

Ο Νίκος Ηλιόπουλος, από την πλευρά του, τερμάτισε 8ος με 12,700 βαθμούς στους κρίκους, με την παρουσία του μεταξύ των οκτώ φιναλίστ να αποτελεί από μόνη της επιτυχία, καθώς είχε να ανταγωνιστεί αθλητές με πολύ δυσκολότερα προγράμματα στο συγκεκριμένο όργανο.

Ο 28χρονος πρωταθλητής έμεινε χαμηλά και στο μονόζυγο (7ος με 11,900 βαθμούς), όπου δεν έκανε την καλύτερη εμφάνισή του, σ’ έναν τελικό στον οποίο έλαμψε ο Κύπριος Μάριος Γεωργίου, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με εντυπωσιακή εκτέλεση και 14,300 βαθμούς.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής Αβραάμ Σαπρανίδης, καθώς και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. συγχαίρουν τους Έλληνες πρωταθλητές, τους προπονητές τους και την ελληνική αποστολή για την πρόκριση και την συμμετοχή σε έξι τελικούς στους Μεσογειακούς Αγώνες.