Έρχεται ξανά στη Θεσσαλονίκη το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό καμπ ενόργανης αγοριών

Η νέα γενιά των πρωταθλητών της ενόργανης γυμναστικής από όλη την Ευρώπη δίνει και φέτος ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, όπου από τις 27 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο εκπαιδευτικό – προπονητικό καμπ αγοριών 13-16 ετών, υπό την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής (European Gymnastics).

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία αναλαμβάνει την οργανωτική ευθύνη του καθιερωμένου εκπαιδευτικού θεσμού, ο οποίος φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας τον περασμένο Αύγουστο, με απόλυτη επιτυχία.

Παρόντες στο φετινό εκπαιδευτικό καμπ, που θα έχει ως επίκεντρο την αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, θα δηλώσουν 22 νεαροί αθλητές και 23 προπονητές-συνοδοί από 14 χώρες της Ευρώπης (Αρμενία, Γαλλία, Γεωργία, Ελβετία, Ιταλία, Κόσοβο, Κροατία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Φινλανδία και Ελλάδα), καθώς και από την Αυστραλία.

Ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκονται δύο ανερχόμενοι Έλληνες αθλητές της ενόργανης γυμναστικής, ο 13χρονος Γιάννης Τσιβελεκίδης και ο 16χρονος Κυριάκος Χατζηιωαννίδης, μαζί με τους προπονητές Μάριο Χριστοφίδη και Νίκο Γαλτσίδη, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες.

Ξεχωριστό κύρος στο καμπ θα δώσουν προσωπικότητες της διεθνούς γυμναστικής, όπως ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Ανδρών της European Gymnastics, Νορβηγός Τομ Θίνγκβολντ και ο Αντιπρόεδρος, Κροάτης Μάριο Βούκογια, ο οποίος για άλλη μια φορά θα είναι ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Επιπλέον, μεταξύ των έμπειρων εκπαιδευτών που θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με τη νεότερη γενιά αθλητών και προπονητών, θα περιλαμβάνεται ο καταξιωμένος Αλέκος Ιωακειμίδης, ο μοναδικός τρις Ολυμπιονίκης Έλληνας προπονητής της ενόργανης, που ταυτίστηκε με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Δημοσθένη Ταμπάκου στους κρίκους και του Βασίλη Τσολακίδη στο δίζυγο.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών του ευρωπαϊκού καμπ θα γίνει την Τρίτη (28/06) στις 09:00 στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» και το καθημερινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διπλές προπονήσεις υπό την επίβλεψη των εξπέρ της European Gymnastics, επιμορφωτικά σεμινάρια για τους προπονητές των συμμετεχόντων αθλητών, καθώς επίσης πολιτιστικές και τουριστικές-ψυχαγωγικές δράσεις που έχει προγραμματίσει η Ε.Γ.Ο. στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, προκειμένου οι επισκέπτες να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους τομείς.

Το ευρωπαϊκό καμπ ενόργανης γυμναστικής αγοριών είχε ως μόνιμο τόπο τέλεσης την Τιρένια της Ιταλίας για τριάντα ολόκληρα χρόνια, μέχρι να δοθεί πέρσι η σκυτάλη στην Ελλάδα, η οποία φάνηκε αντάξια της εμπιστοσύνης της European Gymnastics και πέτυχε την ανάληψη της διοργάνωσης και φέτος, με απώτερο στόχο να αναδείξει την αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» και τη Θεσσαλονίκη γενικότερα ως ιδανικό προορισμό για τέτοιες δράσεις.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του προπονητικού καμπ της European Gymnastics στη Θεσσαλονίκη

Στιγμιότυπα από το αντίστοιχο περσινό εκπαιδευτικό καμπ ενόργανης γυμναστικής αγοριών: