Το ασταμάτητο χειροκρότημα όλων, η μεγαλύτερη επιβράβευση για το “Hellas Gym for Life Challenge & Festival 2022» που έριξε αυλαία στο Μετς


Ένα τελικό, ενθουσιώδες και δυνατό χειροκρότημα, σήμανε το κλείσιμο της αυλαίας του “Hellas Gym for Life Challenge & Festival 2022» μετά από πέντε ημέρες δράσης και θεάματος. 

Από το κλειστό του Μετς παρήλασαν 4.400 συμμετέχοντες, από δύο έως…87 ετών, παρουσιάζοντας τα προγράμματά τους, είτε για τη χαρά της συμμετοχής στη διοργάνωση του Festival,  είτε για την επιβράβευση με διάκριση στο Life Challenge. Με μια μεγάλη γκάμα σε ποικιλία θεμάτων, ιστοριών και κοινωνικών μηνυμάτων, οι αθλούμενοι με έμπνευση και πάθος εξύψωσαν  τη Γυμναστική για Όλους, επανερχόμενοι δριμύτεροι μετά την τριετή απουσία λόγω κορονοϊού.

Την Κυριακή (19/6) ήταν η ημέρα της Γ΄κατηγορίας,, αλλά και η ημέρα του μεγάλου Γκαλά, όπου μετά από έναν διαγωνισμό υψηλού επιπέδου, αναδείχθηκε η κορυφαία ομάδα, Team of the Year της διοργάνωσης, αλλά και οι τρεις κορυφαίες από τις «χρυσές» ομάδες κάθε κατηγορίας. Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύχθηκε o Γ.Α.Σ. Καλύβια,  με το υπέροχο πρόγραμμα «Sold out»

Πριν την έναρξη του Γκαλά, συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία η γυναίκα που έβαλε τα θεμέλια της Γυμναστικής για Όλους, η Λίλα Σαβράμη μίλησε από μκροφώνου για την εξέλιξη του αθλήματος, λέγοντας μεταξύ άλλων: « Εύχομαι σε όλους να μπορούν να απολαμβάνουν αυτό που απόλαυσα εγώ απόψε, Με γεμίζει πολύ μεγάλη υπερηφάνεια το γεγονός ότι είμαι η απαρχή αυτού του χώρου, αλλά και επειδή  βλέπω εδώ τα παιδιά μου, τις προπονήτριες,  οι περισσότερες ήταν μαθήτριές μου.» 

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος: «Ευχαριστώ την κυρία Σαβράμη που ξεκίνησε τη Γενική Γυμναστική, τότε με είκοσι αθλητές και τώρα στη Γυμναστική για Όλους είναι χιλιάδες τα παιδιά που την χαίρονται, Την ευχαριστούμε για την παρουσία της, την ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά της. Η συμμετοχή του κόσμου, η δίψα για ένα άθλημα το οποίο δεν έχει τα χαρακτηριστικά του πρώτου-δεύτερου-τρίτου, έχει ως στόχο οι οικογένειες να καμαρώσουν τα παιδιά τους, να τα βλέπουν να κάνουν αθλητισμό με έξυπνα και πρωτότυπα προγράμματα.» 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για  Όλους  Κωνσταντίνος Πανταζής τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν για την επιτυχημένη διεξαγωγή του Festval και του Contest. Εθελοντές, κριτική επιτροπή, το προσωπικό της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, τους γονείς για τη μεγάλη υποστήριξη και όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.  Εδώ δεν υπάρχουν χρυσοί, αργυροί, χάλκινοι, συμμετέχουν όλοι και τους αξίζει ένα θερμό χειροκρότημα. Ξεχωριστές ευχαριστίες στην «Be active» της Γ.Γ.Α. την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την υποστήριξη και φυσικά στο Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση του σταδίου. Στόχος μας, η Γυμναστική για Όλους που έχει γιγαντωθεί, να μπορεί να φιλοξενείται σε μεγάλα Στάδια όπως το ΟΑΚΑ και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» 

Το βραβείο πολλαπλής ομαδικής συμμετοχής κατέκτησε η Olympia Wolves Academy, ενώ το βραβείο πρωταθλητών απέσπασε ο Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος. Ο Γ.Σ. Ηλιούπολης βραβεύτηκε με το έπαθλο ευ αγωνίζεσθαι ενώ το βραβείο χορηγού δόθηκε στον  Γ.Α.Σ ΑΞΙΑ ΤΑΠΗ ΚΟΡΥΔΑΛΟΥ.  

Νικήτρια ομάδα Α’ κατηγορίας αναδείχθηκε η Olympia Wolves Academy  με το «Pink Swing», το βραβείο νικήτριας ομάδα Β’ κατηγορίας  πήρε η Gymnastic House με το «12 Ιουνίου», ενώ νικήτρια ομάδα Α΄κατηγορίας ήταν η Πρωτοπορεία με θέμα «Στους χρυσαφένιους δρόμους της Ανατολής το νερό, πολύτιμο αγαθό.» Επίσης, έγινε ειδική βράβευση  για όλους τους εθελοντές που βοήθησαν τη διοργάνωση. 

Ο εκπρόσωπος της Ε.Γ.Ο. στην Ε.Ο.Ε. Θανάσης Βασιλειάδης, στο πλαίσιο του παγκόσμιου εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, μίλησε για την σπουδαιότητα αυτής της γιορτής, ενώ στο video wall του Σταδίου, προβλήθηκε το μήνυμα του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.  

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος βρέθηκε στο Μετς, χειροκρότησε τους διαγωνιζόμενους και δήλωσε: «Σε μια πόλη όπως η Αθήνα αλλά και η Αττική που έχει έντονα τα στοιχεία του αστικού ιστού είναι πάρα πολύ σημαντικό τα παιδιά μας να αθλούνται και ιδιαίτερα η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία θεωρούμε ότι κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά γιατί ουσιαστικά η πατρίδα μας η Ελλάδα έχει μια πολύ μεγάλη παράδοση στη γυμναστική. Και γι’ αυτό ακριβώς και η Περιφέρειά μας φροντίζει να αυξάνει τις αθλητικές υποδομές και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αθήνας που είναι μια περιοχή πολύ συνωστισμένη. Όλους τους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους τους εξωραΐζουμε τους αναβαθμίζουμε και τους ανακατασκευάζουμε.» 

Η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραμπατζή, παρακολούθησε τους αγώνες –όπως και το μέλος του Δ.Σ. Ηλίας Σαρρής– και μίλησε από μικροφώνου για τη διοργάνωση: « Είναι υποχρέωση του ΟΠΑΝΔΑ να παρέχει τους πόρους του ακριβώς για τέτοια γεγονότα. Μην ξεχνάμε ότι δύο χρόνια τώρα, αυτές οι διοργανώσεις, μας έλλειψαν , έλλειψαν στα παιδιά, και στον κόσμο. Εγώ θα ήθελα να πω ένα τεράστιο μπράβο στα παιδιά γι΄αυτό το θέαμα που απολαύσαμε, αλλά ένα μεγαλύτερο μπράβο στους γονείς που είναι δίπλα στα παιδιά τους που τα στηρίζουν. Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία, είμαστε δίπλα σας σε οποιαδήποτε διοργάνωση από εδώ και στο εξής.» 

Tο Γκαλά, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νικηφόρος Κωνσταντίνου, το μέλος του Γραφείου Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο τομεάρχης αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Ζαννιάς

Το “Hellas Gym for Life Challenge & Festival 2022” διοργανώθηκε από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εορτασμού του Αθλητισμού “Be Active” της Γ.Γ.Α., ενώ στηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή

Στιγμιότυπα από το Γκαλά του Hellas Gym for Life Challenge με το φακό του Sportland.