7η η Παναγιώτα Λύτρα στις κορύνες, νέο ευρωπαϊκό επίτευγμα 20ετίας για την Ελλάδα στο Τελ Αβίβ

Μία νέα διάκριση που έλειπε από την ελληνική ρυθμική γυμναστική εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τελ Αβίβ η Παναγιώτα Λύτρα, η οποία κέρδισε την 7η θέση στον τελικό των κορυνών, ολοκληρώνοντας με άλλη μία σπουδαία εμφάνιση το ντεμπούτο της στον θεσμό.

Η 16χρονη πρωταθλήτρια έκανε στον τελικό την καλύτερη από όλες τις εκτελέσεις της στις κορύνες και συγκέντρωσε 31,250 βαθμούς, τερματίζοντας 7η μεταξύ των φιναλίστ.

Πρόκειται για την υψηλότερη θέση που κατακτά μία Ελληνίδα αθλήτρια στους τελικούς οργάνων ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έπειτα από το 2003 και τις επιτυχίες της Ελίνας Ανδριόλα στη Ριέζα της Γερμανίας (ήταν φιναλίστ και στα τέσσερα όργανα, φτάνοντας μέχρι την 6η θέση στις κορύνες), αφού από τότε μεσολάβησαν δύο ακόμη τελικοί, από τη Βαρβάρα Φίλιου (8η στην κορδέλα το 2013) και την Ελένη Κελαϊδίτη (8η στις κορύνες το 2017), μέχρι να ανατείλει το αστέρι της Παναγιώτας Λύτρα στη φετινή διοργάνωση.

Επιπλέον, με τη 12η θέση που κατέκτησε στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού, η νεαρή πρωταθλήτρια χάρισε στην Ελλάδα το δικαίωμα εκπροσώπησης στο ατομικό γυναικών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023, στην Κρακοβία.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, καθώς και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Ελληνίδα αθλήτρια, στην ομοσπονδιακή προπονήτρια Μορφούλα Ντώνα και σε όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της επιτυχίας!

Η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής πέφτει το μεσημέρι με τους τελικούς οργάνων του ανσάμπλ και με την συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στον τελικό του προγράμματος με 3 κορδέλες / 2 μπάλες (13:55 – 14:35).

Η εξαιρετική εκτέλεση της Παναγιώτα Λύτρα, που της χάρισε την 7η θέση στον τελικό με τις κορύνες (31,250 β.):