Ένα κατάμεστο Μετς, στους μαγικούς ρυθμούς του “Hellas Gym for Life Challenge»

Η κορύφωση του Hellas Gym for Life Challenge & Festival 2022» το Σαββατοκύριακο 18-19/8, μετέτρεψε για μια ακόμη φορά το Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς  σε Στάδιο χαράς, άθλησης και ενθουσιασμού! Το δεύτερο «μέρος» της σπουδαίας διοργάνωσης Γυμναστικής για Όλους, το Hellas Gym for Life Challenge, συγκεντρώνει περίπου 2.400 συμμετέχοντες  70 σωματείων που παρουσίασαν εκπληκτικά προγράμματα στοχεύοντας πλέον στη διάκριση.  

Οι ομάδες της Α’ και Β’ κατηγορίας βρέθηκαν στο επίκεντρο του θαυμασμού των θεατών που γέμισαν ασφυκτικά τις κερκίδες απολαμβάνοντας τις πρωτότυπες χορογραφίες, συνοδευόμενες με λαμπερά κοστούμια και απίθανες κατασκευές. Τα δελεαστικά χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια, έδωσαν ένα επιπλέον  κίνητρο στους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες εκτοξεύοντας την αγωνία για τις διακρίσεις. Το “Hellas Gym for Life Challenge & Festival 2022”διοργανώνεται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εορτασμού του Αθλητισμού “Be Active” της Γ.Γ.Α., ενώ στηρίζεται από τον Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.  

Ο Γενικός Γραμματέα ς της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους, Κωνσταντίνος Πανταζής καλωσόρισε τους παριστάμενους αναφέροντας: «Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τα Σωματεία και τους αθλητές που συμμετείχαν στο Contest μετά από τρία χρόνια αποχής. Είμαστε πάλι εδώ, όλοι μαζί στα Γυμναστήρια. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Τεχνική Επιτροπή Γυμναστικής για Όλους που κατέβαλαν πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια, τους κριτές μας, όλους τους εθελοντές που χωρίς αυτούς δεν γίνεται τίποτα και το Δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου. Ωστόσο όπως έχω ξαναπεί, εκδηλώσεις σαν κι αυτή πρέπει να φιλοξενούνται σε μεγάλα εθνικά κέντρα και εκεί είναι αναγκαίο να υπάρχει χώρος και για τη γυμναστική. Είναι λοιπόν απαραίτητο σε συνεργασία και με την Πολιτεία, το Ολυμπιακό Στάδιο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να ανοίξει για να φιλοξενήσει το άθλημα της γυμναστικής. Έχουμε καταφέρει με τα παιδιά πάρα πολλά και συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια. Δεν έχει καμμιά σημασία το χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο, ερχόμαστε από μια  μεγάλη περίοδο αποχής αλλά συνεχίζουμε να έχουμε γεμάτα γυμναστήρια και ελπίζουμε να παραμείνουμε ανοιχτοί και να πάμε πιο δυνατά.» 

Στη διοργάνωση παραβρέθηκαν o πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ρυθμικής γυμναστικής Ελένη Μιχοπούλου, η ταμίας Θέμις Χαρίτου, η ειδική γραμματέας  και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής αεροβικής γυμναστικής, Κωνσταντίνα Δήμα, η Olympian και Πρόεδρος Συμβουλίου Α’ κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, Μαρία Αλεβίζου, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής ενόργανης γυμναστικής Γιώργος Αγγέλου και ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Γιώργος Καλαϊτζής

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή (19/6) με τη διεξαγωγή της Γ’ Κατηγορίας και το Γκαλά, όπου θα αναδειχθούν οι κορυφαίες ομάδες.  ‘

Στιγμιότυπα από το  Hellas Gym for Life Challenge με το φακό του Sportland: