Το «Hellas Gym Festival 2022» ολοκληρώθηκε ανεβάζοντας στα ύψη τον πήχη του θεάματος

Τα φώτα χαμήλωσαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς, γράφοντας απόψε (17/6) το φινάλε του Hellas Gym Festival 2022. Ήταν ένα τριήμερο γιορτής και χαράς, όπου περισσότεροι από δύο χιλιάδες συμμετέχοντες και συμμετέχουσες παρουσίασαν τις χορογραφίες τους, σκορπώντας κέφι και ενθουσιασμό στους θεατές που δεν χόρταιναν το ιδιαίτερο θέαμα. Χωρίς το άγχος της βαθμολογίας μικρά παιδιά, αλλά και μεγάλοι, φορώντας εντυπωσιακά κοστούμια και κάτω από δημοφιλείς μουσικές, για τη χαρά της συμμετοχής -και μόνο- έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους εκτοξεύοντας στα ύψη το Φεστιβάλ. 

95 ομάδες από όλη την Ελλάδα, διψασμένες για τη διοργάνωση, μετά από τρία χρόνια αποχής λόγω κορονοϊού, ανέβασαν ψηλά τον πήχη του θεάματος και για μια ακόμη απέδειξαν τη δύναμη της Γυμναστικής για Όλους. Προγράμματα με θεματικό χαρακτήρα, που συνδυάζουν στοιχεία χορού, γυμναστικής, ακροβατικά και θεατρικά, με χρήση οργάνων και ειδικών κατασκευών, αποτυπώθηκαν στο Κλειστό του Μετς, με αναμνηστικά έπαθλα για όλες τις ομάδες.  

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για Όλους Κωνσταντίνους Πανταζής απηύθυνε χαιρετισμό σε θεατές και συμμετέχοντες, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους που απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, άντρες και γυναίκες, δείχνοντας τη σημασία της άθλησης ανεξαρτήτως ηλικίας. Σε όλους είναι γνωστό ότι η Γυμναστική για Όλους είναι το άθλημα που μπορεί και προσελκύει πολύ μεγάλη συμμετοχή και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο! Στην δική μας περίπτωση, συμμετέχουν πάνω από τέσσερις χιλιάδες αθλούμενοι συνολικά, στο Φεστιβάλ και στο Contest και θα πρέπει σε συνεργασία με την Πολιτεία να βρούμε τους χώρους εκείνους που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν αντίστοιχες διοργανώσεις. Τα πολύ μεγάλα Γυμναστήρια της Αθήνας έχουν καταληφθεί από επαγγελματικά αθλήματα και θα πρέπει να δώσουμε τη δέουσα προσοχή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και κυρίως στην άθληση για όλους καθώς απευθύνεται σε όλα τα ηλικιακά στρώματα. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον και σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα πρέπει να δούμε την εξεύρεση των δυνατοτήτων αυτών και να φιλοξενήσουμε διοργανώσεις με ασφάλεια και όπως αρμόζει στους αθλούμενους » 

Παρών στη διοργάνωση ήταν ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής υψηλών επιδόσεων, Αβραάμ Σαπρανίδης, ενώ τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Βαρυθυμιάδης

Γυρίζοντας σελίδα,  νέοι προβολείς άναψαν καθώς απόψε σήμανε και η πρεμιέρα του Hellas Gym for Life, με διαγωνιστικό πλέον χαρακτήρα και τους συμμετέχοντες να διεκδικούν  τα χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια της διοργάνωσης. Έξι ομάδες ξεδίπλωσαν τα προγράμματά τους  κάνοντας την αρχή για το event, που ολοκληρώνεται την Κυριακή  (19/06.)