Έλαμψε η Συγκούνα στον τελικό της μπάλας νεανίδων, στο ευρωπαϊκό του Τελ Αβίβ

Η 14χρονη Ουρανία Συγκούνα έγραψε το όνομά της πλάι στην πρώτη σημαντική διάκριση της ελληνικής ρυθμικής γυμναστικής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τελ Αβίβ, όπου κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό της μπάλας, στην κατηγορία νεανίδων.

Η νεαρή πρωταθλήτρια βαθμολογήθηκε με 28,350 στον τελικό του αγωνίσματος, βελτιώνοντας την επίδοσή της συγκριτικά με τον προκριματικό της Τετάρτης (15/06), στον οποίο είχε πάρει την 5η θέση με 28,300 βαθμούς.

Η συμμετοχή της Ουρανίας Συγκούνα στους τελικούς οργάνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν η πρώτη έπειτα από οκτώ χρόνια για μία Ελληνίδα αθλήτρια στην κατηγορία νεανίδων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, καθώς και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Ελληνίδα αθλήτρια, στην ομοσπονδιακή προπονήτρια Μορφούλα Ντώνα, στην τεχνική υπεύθυνη των Εθνικών ομάδων ατομικού Νούλη Γιαννιτσοπούλου και σε όσους συνέβαλαν στην κατάκτηση αυτής της διάκρισης.