Με την συμμετοχή της Σοφίας Παππά στον προκριματικό του ατομικού γυναικών άνοιξε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος αεροβικής γυμναστικής ανδρών-γυναικών, που διεξάγεται στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας από τις 16 έως τις 18 Ιουνίου.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 22η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος με 17,300 βαθμούς και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει την είσοδο στην προνομιούχο οκτάδα του τελικού.
Ωστόσο, η Σοφία Παππά θα έχει αύριο, Παρασκευή (17/06, 14:00-15:45 ώρα Ελλάδας), μία νέα ευκαιρία για διάκριση, καθώς θα αγωνιστεί μαζί με τον Νίκο Παπαγεωργίου στον αντίστοιχο προκριματικό του μικτού ζευγαριού.
Στο 17ο παγκόσμιο πρωτάθλημα αεροβικής γυμναστικής ανδρών-γυναικών παίρνουν μέρος 260 αθλητές και αθλήτριες από 32 χώρες.