Πρωτοφανείς επιτυχίες και δύο μετάλλια για την ελληνική αεροβική στους παγκόσμιους αγώνες ηλικιών της Πορτογαλίας

Με δύο μετάλλια και συνολικά πέντε συμμετοχές σε τελικούς ολοκληρώθηκε η εντυπωσιακή παρουσία των Ελληνίδων αθλητριών της αεροβικής γυμναστικής στους παγκόσμιους αγώνες ηλικιών, στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας, όπου η «γαλανόλευκη» αποστολή πανηγύρισε διακρίσεις χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της χώρας μας στον θεσμό και θα επιστρέψει έχοντας στις αποσκευές της ένα ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία νεανίδων και ένα χάλκινο στην κατηγορία κορασίδων.

Τη 2η θέση κατέκτησε η Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή στο ατομικό νεανίδων με 19,150 βαθμούς, ενώ η πεντάδα των κορασίδων (Μαρία Μανούσου / Γεωργία Μάστακα / Κατερίνα Σπάθα / Ανθή Λαζάρου / Μελίνα Γεωργιάδου) κέρδισε την 3η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 17,550 βαθμούς.

Την επιβλητική ελληνική παρουσία στους τελικούς συμπλήρωσε η 5η θέση του τρίο κορασίδων (Μαρία Μανούσου / Γεωργία Μάστακα / Κατερίνα Σπάθα) με 17,650 βαθμούς, η 6η θέση της πεντάδας νεανίδων (Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή / Μαγδαληνή Μπάρλου / Αριάδνη Γραμμένου / Δέσποινα Καλυβέζα / Μαρία Κρυσταλία Κολιαδήμα) με 18,100 βαθμούς και η 8η θέση του τρίο νεανίδων (Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή / Μαγδαληνή Μπάρλου / Αριάδνη Γραμμένου) με 17,850 βαθμούς, στο φινάλε μία διοργάνωσης που δημιουργεί προοπτική για ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες διεθνείς επιτυχίες στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Αεροβικής Γυμναστικής Κωνσταντίνα Δήμα και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στις Ελληνίδες αθλήτριες, στους προπονητές-προπονήτριές τους και σε όλη την ελληνική αποστολή!