Οι θριαμβευτές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τραμπολίνο και ακροβατικού διαδρόμου επέστρεψαν στη Ελλάδα

Με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους, έφθασαν το απόγευμα της Τρίτης (7/6) στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων τραμπολίνο και ακροβατικού διαδρόμου του Ρίμινι. Με μετάλλια και διακρίσεις στις αποσκευές τους, περισσότερα από κάθε αντίστοιχη προηγούμενη διοργάνωση, οι Έλληνες και Ελληνίδες εκπρόσωποι του τραμπολίνο, έτυχαν θερμής υποδοχής από τους ανθρώπους της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, αλλά και συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να συγχαρούν τους πρωταγωνιστές. 

Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κωνσταντίνος Πανταζής, προσέφερε λουλούδια και μοίρασε «συγχαρητήρια» στους αθλητές τις αθλήτριες, το προπονητικό team και τους κριτές  που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την διάκριση. Μάλιστα, όλα τα μέλη της αποστολής, ενώνοντας τε χέρια βροντοφώναξαν «Ελλάς»!

Η διοργάνωση στην ιταλική πόλη συνδέθηκε  από πρωτόγνωρες επιτυχίες για τους εκπροσώπους των Εθνικών ομάδων σηματοδοτώντας τη διαδρομή νέων διακρίσεων  για το ολυμπιακό άθλημα. Δύο μετάλλια και δέκα πλασαρίσματα στην οχτάδα, αποτελούν μια σπουδαία συγκομιδή για τα ελληνικά χρώματα με υποσχέσεις για το μέλλον. 

Οι χάλκινοι πρωταθλητές Ευρώπης Μάριος Γράψας και Νίκος Σαββίδης που ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο συγχρονισμένο τραμπολίνο ανδρών δεν χόρταιναν να δείχνουν τα μετάλλια τους και να φωτογραφίζονται, ενθουσιασμένοι για τη μεγάλη διάκριση. Ο Μάριος Γράψας δήλωσε: «Δεν έχουμε ακόμη καταλάβει τι έχουμε κάνει, είμαι χαρούμενος και νιώθω ανακούφιση γιατί στέφθηκε από επιτυχία όλη η δουλειά που είχαμε κάνει. Κατά τη διάρκεια του αγώνα είμασταν αρκετά σίγουροι για την απόδοσή μας, δεν είχαμε άγχος και είπαμε να κάνουμε το πρόγραμμά μας και όπου μας βγάλει. Αφιερώνουμε το μετάλλιο στους προπονητές μας, σε όλη την ελληνική αποστολή, στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία  και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.» 

Ο Νίκος Σαββίδης συμπλήρωσε: «Είναι ένα μετάλλιο που περιμέναμε κάποια στιγμή γιατί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο μαζί με τον Μάριο είμαστε και σε τελικούς και κοντά σε τελικούς, οπότε πιστεύω ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει. Ας ελπίσουμε ότι είναι το πρώτο από τα πολλά, αλλά δεν παύει να είναι το πρώτο στην κατηγορία αντρών οπότε με αυτό γράψαμε ιστορία και θα το θυμόμαστε για πάντα» 

Η Ολγα Μακρή, μέλος της ομάδας αποτελούμενης επίσης από τις Χριστίνα Παπαθανασίου, Κατερίνα Παπαδάτου, Μαρία Παπαδάτου, που κατέκτησαν ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα του τραμπολίνο νεανίδων είπε: «Χρειαζόμασταν αυτό το μετάλλιο το οποίο μας έδωσε θάρρος για να προχωρήσουμε και στους επόμενους στόχους μας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να καταφέρουμε αυτήν την επιτυχία. Έχουμε έρθει πολύ κοντά οι συναθλήτριες μου, έχουμε πολύ καλή χημεία και είναι σαν την δεύτερή μου οικογένεια.» 

Η Λίλα Κασάπογλου που κατέλαβε την όγδοη θέση το ατομικό τραμπολίνο γυναικών, αλλά και στο συγχρονισμένο τραμπολίνο μαζί με την  Αγγελική Καλπαξή τόνισε: « Επιτέλους έκανα το μεγάλο βήμα, καθώς για πολλά χρόνια ήμουν πρώτη αναπληρωματική σε διάφορου αγώνες. Μπήκα τελικό κάτι που με έκανε πού χαρούμενη και ελπίζω η συνέχεια να είναι ακόμη καλύτερη. Ο μεγάλος μου στόχος είναι  οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού.» 

Η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, όγδοη στον ακροβατικό διάδρομο γυναικών και τέταρτη με τις Έλενα Κοπανέλη και Αναστασία Πλατανοπούλου στο ομαδικό αγώνισμα ακροβατικού διαδρόμου δήλωσε: «Αγωνίστηκα για πρώτη φορά στην κατηγορία γυναικών, όπου το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό με πολύ υψηλό το επίπεδο. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία να βρεθώ κοντά σε τόσο μεγάλες αθλήτριες, είδα δίπλα τους ότι μπορώ να κάνω πράγματα και πήρα κουράγιο για τους επόμενους στόχους μου.» 

Ο  Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κωνσταντίνος Πανταζής από την πλευρά του τόνισε : «Είναι ένα μεγάλο βήμα που κάνει το ελληνικό τραμπολίνο και είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας χρόνων. Η Ε.Γ.Ο. υποστηρίζει με όλους τους τρόπους το ολυμπιακό αυτό άθλημα και αυτή η περίοδος γεμάτη επιτυχίες, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τους αθλητές και τους προπονητές μας και μας δίνει την ώθηση και την δύναμη να βοηθήσουμε το άθλημα να πάει ακόμη πιο ψηλά. Είναι σημαντική η διάκριση των παιδιών αν σκεφτούμε ότι ο ανταγωνισμός ήταν πάρα πολύ υψηλός και σε περίοδο μάλιστα μετά τον κορονοϊό, ανοίγοντας μια νέα πορεία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι αθλητές μας προπονούνται σε ειδικές συνθήκες  στα προπονητήρια σε όλη τη χώρα και έχει μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη του αθλήματος να υπάρχουν αντίστοιχοι χώροι για να μπορέσουμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερες διακρίσεις.» 

Η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Τραμπολίνο Ελένη Τζαβάρα δήλωσε: «Μετά το 2018 ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα λόγω καραντίνας. Η διοργάνωση σφραγίστηκε με πάρα πολλές επιτυχίες, ξεκινώντας από τα μετάλλια στο συγχρονισμένο αντρών για πρώτη φορά στην ιστορία, την όγδοη θέση επίσης για πρώτη φορά στην κατηγορία γυναικών, τους τελικούς που είχαμε στην κατηγορία νεανίδων και τελικά το ασημένιο μετάλλιο. Επίσης για πρώτη φορά αυτή η διοίκηση, έστειλε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον ακροβατικό διάδρομο που στο ομαδικό συνοδεύτηκε από την τέταρτη θέση, αλλά και την όγδοη στο ατομικό. Αυτές οι διακρίσεις είναι αποτέλεσμα δουλειάς προπονητών, αθλητών, τεχνικής επιτροπής και διοίκησης  και έρχονται για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλήματος που καλλιεργεί η Ε.Γ.Ο. Μπαίνουμε ως διοίκηση και ως τεχνική επιτροπή σε μια διαδικασία, αυτή η ώθηση να γίνει ακόμα περισσότερη με δουλειά, με κέντρα επιδόσεων, με εξοπλισμό και πολλούς αγώνες προετοιμασίας. Θέλω να συγχαρώ όλα τα μέλη της αποστολής και να κάνω ειδική αναφορά στους προπονητές και τους κριτές που υποστήριξαν και βοήθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επίτευξη των επιτυχιών. Επόμενος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντρών-γυναικών και ακροβατικού, το Φθινόπωρο»