Δεκαμελής ελληνική ομάδα στους παγκόσμιους αγώνες ηλικιών της αεροβικής γυμναστικής

Δέκα αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τα ελληνικά χρώματα στους παγκόσμιους αγώνες ηλικιών της αεροβικής γυμναστικής, που θα διεξαχθούν στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας από τις 10 έως τις 12 Ιουνίου.

Παρούσες στη διοργάνωση θα είναι πέντε αθλήτριες στην κατηγορία νεανίδων (ατομικό: Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή, τρίο: Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή / Μαγδαληνή Μπάρλου / Αριάδνη Γραμμένου, πεντάδα: Βασιλεία Φαίδρα Διαμαντή / Μαγδαληνή Μπάρλου / Αριάδνη Γραμμένου / Δέσποινα Καλυβέζα / Μαρία Κρυσταλία Κολιαδήμα) και άλλες τόσες στην κατηγορία κορασίδων (ατομικό: Μαρία Μανούσου, τρίο: Μαρία Μανούσου / Γεωργία Μάστακα / Κατερίνα Σπάθα, πεντάδα: Μαρία Μανούσου / Γεωργία Μάστακα / Κατερίνα Σπάθα / Ανθή Λαζάρου / Μελίνα Γεωργιάδου).

Οι Ελληνίδες αθλήτριες αναχώρησαν απόψε (Τρίτη 07/06) για την πορτογαλική πόλη, όπου τις συνοδεύουν οι προπονήτριες Αθηνά Γουρνά, Πέγκυ Κιούση, καθώς και ο Δημήτρης Πολύζος, που θα έχει ρόλο διεθνή κριτή.

Το Γκιμαράες θα φιλοξενήσει μία εβδομάδα αργότερα και το αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα αεροβικής ανδρών-γυναικών (16-18 Ιουνίου), στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν οι Σοφία Παππά και Νίκος Παπαγεωργίου στο μικτό ζευγάρι, ενώ παράλληλα η Παππά θα αγωνιστεί και στο ατομικό γυναικών. Παρόντες θα είναι επίσης η προπονήτρια Αθηνά Γουρνά, ο διεθνής κριτής Δημήτρης Πολύζος και η Λευκή Φερεντίνου, η οποία έχει προσκληθεί από τη FIG και θα έχει την ιδιότητα της Προέδρου Κριτών και στις δύο διοργανώσεις.

Το πρόγραμμα των παγκόσμιων αγώνων αεροβικής ηλικιών, στα αγωνίσματα με ελληνικό ενδιαφέρον:

Παρασκευή 10 Ιουνίου

16:00 – 19:20: Προκριματικός ατομικού νεανίδων / Προκριματικός τρίο κορασίδων
19:40 – 20:55: Προκριματικός πεντάδας κορασίδων

Σάββατο 11 Ιουνίου

16:30 – 19:20: Προκριματικός ατομικού κορασίδων / Προκριματικός τρίο νεανίδων
19:35 – 21:00: Προκριματικός πεντάδας νεανίδων

Κυριακή 12 Ιουνίου

15:35 – 16:15: Τελικός ατομικού κορασίδων / Τελικός τρίο νεανίδων
17:25 – 18:05: Τελικός πεντάδας κορασίδων
18:40 – 19:20: Τελικός τρίο κορασίδων / Τελικός ατομικού νεανίδων
20:30 – 21:10: Τελικός πεντάδας νεανίδων