Θεαματικά προγράμματα και ενθουσιασμός στο 20ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους Δήμου Λαυρεωτικής

Θεαματικά προγράμματα και εντυπωσιακές εμφανίσεις προσέφεραν οι περίπου δύο χιλιάδες συμμετέχοντες στους θεατές που γέμισαν το Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου στο 20ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για  Όλους το τριήμερο 3-5 Ιουνίου. Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, το καθιερωμένο Φεστιβάλ επέστρεψε, με εκπροσώπους 60 ομάδων από κάθε γωνιά της Ελλάδας να ξετυλίγουν στο ταπί τα ιδιαίτερα προγράμματά τους. Αθλούμενοι και αθλούμενες από τεσσάρων έως 75 ετών με το κέφι και τη ζωντάνια τους, ανέδειξαν τη Γυμναστική για Όλους με θεματικά προγράμματα τα οποία συνδυάζουν στοιχεία χορού, χορευτικά, ακροβατικά και θεατρικά. 

Το 20ο Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους του Δήμου Λαυρεωτικής, δεν έχει διαγωνιστικό και βαθμολογικό χαρακτήρα –όπως όλα τα Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους- αναδεικνύοντας έτσι τη χαρά της συμμετοχής χωρίς απαιτήσεις «βαθμών» και ανταγωνισμού. Όλοι έζησαν τη γιορτή της Γυμναστικής και επιβραβεύτηκαν με αναμνηστικά έπαθλα, αλλά το σημαντικότερο «έπαθλο» ήταν ο ενθουσιασμός μικρών και μεγάλων αθλούμενων που με ευφάνταστα κοστούμια και  πρωτότυπες χορογραφίες παρουσίασαν μετά από προπονήσεις μηνών τα προγράμματά τους. 

Το Φεστιβάλ αποτέλεσε μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός» και του Δήμου Λαυρεωτικής. Οι θεατές παρακολούθησαν 100 προγράμματα από Συλλόγους και Φορείς καταχειροκροτώντας μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου. Σημαντική υπήρξε η συμβολή  του προσωπικού του Ν.Π.Δ.Δ. «Θορικός», του Ομίλου Αντισφαίρισης Λαυρίου και των εθελοντών για την υλοποίηση της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και στις δηλώσεις του τόνισε: «Πρόκειται για τη χαρά της οικογένειας, συμμετέχει όλη η οικογένεια, είτε είναι στο αγωνιστικό ταπί, είτε είναι στην κερκίδα. Τελειώνει μια ωραία αγωνιστική χρονιά πριν τις καλοκαιρινές διακοπές και ελπίζουμε να έχουμε την ίδια επιτυχία στο Φεστιβάλ Γυμναστικής Για Όλους στο Μετς. Το βασικό είναι ότι συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες από όλα τα αθλήματα, χωρίς να έχουν το άγχος της βαθμολογίας και του πρωταθλητισμού. Μέλημά τους είναι να δείξουν τα προγράμματά τους χωρίς πίεση παρουσιάζοντάς τα δημιουργικά στους συγγενείς και τους φίλους που κατέκλυσαν τις κερκίδες. » 

 Ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 20ου Φεστιβάλ Γυμναστικής για  Όλους, Κωνσταντίνος Πανταζής τόνισε: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επανερχόμαστε μετά από δύο χρόνια στάσης και επιστρέφοντας στην κανονικότητα. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διοργάνωση που φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Παρουσιάστηκαν προγράμματα υψηλού επιπέδου με πολύ ωραία θέαση για το κοινό το οποίο κατέκλυσε το κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου. Είναι πολύ σημαντικό και για την επανεκκίνηση της Γυμναστικής για  Όλους με αφετηρία το Ωραιόκαστρο την προηγούμενη εβδομάδα. Ακολούθησε το Λαύριο και ο νέος στόχος είναι  στο Μετς όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη διοργάνωση της Ομοσπονδίας με κορύφωση των συμμετοχών. Μεγάλη η όρεξη των αθλητών και αθλητριών που συμμετέχουν, όπως και μεγάλη η σημασία για την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Τόσα χρόνια το Φεστιβάλ στο Λαύριο έχει προσδώσει μια νέα πνοή. Στις αρχές είχε ξεκινήσει απλά, με φορείς Ανατολικής Αττικής και πλέον έρχονται φορείς από όλη την Ελλάδα .» 

Επίσης από την πλευρά της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας «το παρών»  έδωσε ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης Γυμναστικής Ανάπτυξης και Αγώνων Δημήτρης Τσεγκέλης και  το μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Γυμναστικής για  Όλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής Μαρία Παπαδοπούλου.  

Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Θορικός» Ευαγγελία Βελετάκου, ενώ ακόμη παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής  Ασπασία Αργεντίνη και Χάρης Ζαγουρής, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δήμου Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λουκάς και Αντώνης Κωστάρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και  Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σμέρος, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ Βάλσαμος Συρίγος και ο υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ Αντρέας Σοφιανός.

Στιγμιότυπα από τη διοργάνωση, με τον φακό της Hermes Productions: