7η στον τελικό του στεφανιού η Παναγιώτα Λύτρα στο Πέζαρο

Με την Παναγιώτα Λύτρα να κατακτά την 7η θέση στον τελικό του στεφανιού, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής του Πέζαρο.

Η 16χρονη πρωταθλήτρια του ατομικού βαθμολογήθηκε με 28,950 στον τελικό του αγωνίσματος, στον οποίο τα μετάλλια κατέκτησαν κατά σειρά η Ιταλίδα Σοφία Ραφαέλι (32,800 β.), η Βουλγάρα Στιλιάνα Νικόλοβα (31,300 β.) και η Ταχμίνα Ικρόμοβα από το Ουζμπεκιστάν (30,550 β.).

Για τη Λύτρα, η οποία είχε μπει στην οκτάδα των φιναλίστ με την 4η καλύτερη επίδοση του προκριματικού (30,450 β.), η διοργάνωση της ιταλικής πόλης αποτέλεσε το τρίτο παγκόσμιο κύπελλο της χρονιάς αλλά και της καριέρας της συνολικά, έχοντας να επιδείξει προκρίσεις σε τελικούς σε καθένα από αυτά.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή και το Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Παναγιώτα Λύτρα και στην προπονήτριά της Μορφούλα Ντώνα.

Πλέον οι Ελληνίδες αθλήτριες του ατομικού και του ανσάμπλ στρέφουν το βλέμμα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ, από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου, με την προσδοκία για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις και σημαντικές διακρίσεις.