Τα λάθη κράτησαν εκτός τελικών το ελληνικό ανσάμπλ στο Πέζαρο

Τα λάθη στέρησαν από την Εθνική ανσάμπλ το εισιτήριο για τους τελικούς οργάνων του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής στο Πέζαρο, όπου έμεινε οριακά εκτός προνομιούχου οκτάδας στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες.

Η ελληνική ομάδα (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι) πήρε 25,250 βαθμούς, που της έδωσαν την 9η θέση στον συγκεκριμένο συνδυασμό οργάνων, απέχοντας 0,300 β. από την τελευταία φιναλίστ.

Παράλληλα, το ελληνικό ανσάμπλ τερμάτισε στη 10η θέση στον σύνθετο αγώνα, με 52,800 βαθμούς στο άθροισμα των δύο ημερών, αφού στην πρεμιέρα των αγώνων είχε συγκεντρώσει 27,550 β. στο πρόγραμμα με 5 στεφάνια.

Τα μετάλλια στον σύνθετο αγώνα κατέκτησαν κατά σειρά η «οικοδέσποινα» Ιταλία (68,350 β.), η Βουλγαρία (62,250 β.) και η Κίνα (60,650 β.), σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν συνολικά 14 χώρες και περισσότερες από τις μισές από εκείνες που είχαν εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Το παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο, αποτέλεσε για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες το δυσκολότερο φετινό τεστ, αλλά και το τελευταίο πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που θα ακολουθήσει στο Ισραήλ (15-19 Ιουνίου).