Πρόβα ευρωπαϊκού στο Πέζαρο για την Εθνική ομάδα της ρυθμικής γυμναστικής

Μήνας σημαντικών αγωνιστικών προκλήσεων είναι ο Ιούνιος για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής, οι οποίες θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο του Πέζαρο από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου, πραγματοποιώντας την τελική πρόβα τους ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει δύο εβδομάδες αργότερα στο Ισραήλ.

Στην ιταλική πόλη θα παρουσιάσουν τα προγράμματά τους η Εθνική ομάδα ανσάμπλ (Ανδρονίκη Αγάθου, Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι), καθώς και η αθλήτρια του ατομικού Παναγιώτα Λύτρα, επιδιώκοντας να συνεχίσουν στον δρόμο που χάραξαν με τα μετάλλια και τις διακρίσεις τους στα δύο προηγούμενα παγκόσμια κύπελλα, σε Φάληρο και Σόφια.

Την ελληνική αποστολή, που αναχώρησε σήμερα (Τετάρτη 01/06) για την Ιταλία, συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακές προπονήτριες Μαρίνα Φατέεβα, Φωτεινή Κωτσοπούλου, Μορφούλα Ντώνα, ο φυσικοθεραπευτής Μιχάλης Καλινδέρης, η διεθνής κριτής Μαρία Πάχτα, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. Ελένη Μιχοπούλου ως αρχηγός της αποστολής.

Η αυλαία του παγκοσμίου κυπέλλου του Πέζαρο θα ανοίξει την Παρασκευή (03/06) με το πρώτο σκέλος, που περιλαμβάνει δύο όργανα στο ατομικό (στεφάνι, μπάλα), καθώς και το πρόγραμμα με τα 5 στεφάνια για το ανσάμπλ. Το Σάββατο (04/06) θα ολοκληρωθούν οι προκριματικοί, με τα υπόλοιπα δύο όργανα του ατομικού (κορύνες, κορδέλα) και με το πρόγραμμα με 3 κορδέλες / 2 μπάλες για τις ομάδες. Τέλος, την Κυριακή (05/06) θα διεξαχθούν οι τελικοί οργάνων, τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ.