«Ασημένιες» οι Ελληνίδες νεάνιδες στο ομαδικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τραμπολίνο!

Με μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του ελληνικού τραμπολίνο ξεκίνησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών και εφήβων-νεανίδων στο Ρίμινι της Ιταλίας, καθώς η πρεμιέρα της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο ομαδικό τραμπολίνο νεανίδων, από τις Όλγα Μακρή, Χριστίνα Παπαθανασίου, Κατερίνα Παπαδάτου και Μαρία Παπαδάτου.

Η ελληνική τετράδα κατέκτησε τη 2η θέση στον τελικό του αγωνίσματος με 13 πόντους, συνοδεύοντας στο βάθρο τη νικήτρια Βρετανία (14 π.) )και την 3η Ιταλία (9 π.).
Στον προκριματικό, που είχε διεξαχθεί λίγες ώρες νωρίτερα, η Εθνική νεανίδων είχε μπει στην προνομιούχο πεντάδα των φιναλίστ ως 4η.

Αυτό είναι το πέμπτο μετάλλιο για το ελληνικό τραμπολίνο σε ολόκληρη την ιστορία του στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (όλα στις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων), έπειτα από το χρυσό του Απόστολου Κουταβά στο ατομικό τραμπολίνο εφήβων το 2010, τα χάλκινα μετάλλια της Αναστασίας Παπαδημητρίου στο ατομικό τραμπολίνο νεανίδων και της Εθνικής ομάδας (Αγγελική Καλπαξή, Αναστασία Παπαδημητρίου, Αντωνία Σακελλαρίδου, Λυδία Τσακαλίδου) στο ομαδικό νεανίδων το 2018, καθώς και το ασημένιο της Αλεξάνδρας Εφραίμογλου στον ακροβατικό διάδρομο νεανίδων στη διοργάνωση του 2021.

Ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, η επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Τραμπολίνο Ελένη Τζαβάρα και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στις νεάνιδες Όλγα Μακρή, Χριστίνα Παπαθανασίου, Κατερίνα Παπαδάτου, Μαρία Παπαδάτου και στους προπονητές τους, μαζί με ευχές για ακόμα περισσότερες ελληνικές επιτυχίες στην συνέχεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ρίμινι!