Έξι ελληνικές προκρίσεις στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τραμπολίνο

Με έξι προκρίσεις, όλες από αθλητές και αθλήτριες πρωτοεμφανιζόμενους στις κατηγορίες τους στο διεθνές στερέωμα, άνοιξε για τα ελληνικά χρώματα η αυλαία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τραμπολίνο, στο Ρίμινι της Ιταλίας. Πρωταγωνιστές της πρεμιέρας ήταν στον ακροβατικό διάδρομο γυναικών η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, στο ατομικό τραμπολίνο νεανίδων οι Όλγα Μακρή και Χριστίνα Παπαθανασίου, στο αντίστοιχο αγώνισμα των εφήβων ο Μανώλης Φραγκιαδάκης, αλλά και οι Εθνικές ομάδες στα ομαδικά αγωνίσματα του ακροβατικού διαδρόμου γυναικών και του τραμπολίνο νεανίδων.

Στο ομαδικό του ακροβατικού διαδρόμου γυναικών, η ελληνική τριάδα (Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, Αναστασία Πλατανοπούλου, Ελένη Κοπανέλη) κατέλαβε την 4η θέση με 134,800 β. και μπήκε στο «τοπ 5» του τελικού της Παρασκευής (03/06).
Παράλληλα, στην πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία γυναικών, η Αλεξάνδρα Εφραίμογλου κατετάγη 2η στον προκριματικό του ατομικού με 51,200 β., παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (05/06), στον οποίο θα διεκδικήσει άλλο ένα μετάλλιο, έπειτα από το ασημένιο που είχε κερδίσει στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση ως νεάνιδα.
Από την πλευρά της, η Αναστασία Πλατανοπούλου τερμάτισε 17η στη γενική κατάταξη (12η μεταξύ των υποψηφίων φιναλίστ) με 44,400 β. και η Ελένη Κοπανέλη 26η με 39,200 β..

Εξίσου καλά τα κατάφεραν και οι αθλήτριες του τραμπολίνο νεανίδων (Όλγα Μακρή, Χριστίνα Παπαθανασίου, Κατερίνα Παπαδάτου, Μαρία Παπαδάτου), που πλασαρίστηκαν 4ες στο ομαδικό με 273,180 β. και θα είναι παρούσες στον αποψινό τελικό.
Σε ατομικό επίπεδο, την είσοδό τους στην προνομιούχο 24άδα και στον ημιτελικό της Κυριακής (05/06) εξασφάλισαν η Όλγα Μακρή (5η με 94,060 β.) και η Χριστίνα Παπαθανασίου (22η με 89,180 β.), ενώ εκτός ημιτελικού έμεινε για μία θέση η Κατερίνα Παπαδάτου (25η μεταξύ των υποψηφίων για πρόκριση με 87,900 β.). Πιο χαμηλά έμεινε η Μαρία Παπαδάτου, που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το δεύτερο πρόγραμμά της (49η με 62,840 β.)

Επιτυχημένη ήταν η ελληνική συμμετοχή και στον αντίστοιχο προκριματικό του ατομικού τραμπολίνο εφήβων, όπου ο Μανώλης Φραγκιαδάκης τερμάτισε 21ος με 93,890 β. και θα είναι παρών στον ημιτελικό της Κυριακής (05/06), στον οποίο 24 αθλητές θα κυνηγήσουν τα οκτώ εισιτήρια για τον τελικό της ίδιας ημέρας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώνεται με τον τελικό του ομαδικού τραμπολίνο νεανίδων (20:00 – 21:00 ώρα Ελλάδας), όπου θα αγωνιστούν οι Όλγα Μακρή, Χριστίνα Παπαθανασίου, Κατερίνα Παπαδάτου, Μαρία Παπαδάτου.

Αύριο, Πέμπτη (02/06), τέσσερις Έλληνες αθλητές θα πάρουν μέρος στον προκριματικό του τραμπολίνο ανδρών (Μάριος Γράψας, Δημήτρης Μακρής, Απόστολος Παπαδάτος, Νίκος Σαββίδης), τρεις αθλήτριες στον αντίστοιχο προκριματικό του τραμπολίνο γυναικών (Λίλα Κασάπογλου, Αγγελική Καλπαξή, Αναστασία Παπαδημητρίου), καθώς και δύο Ελληνίδες εκπρόσωποι στον ακροβατικό διάδρομο νεανίδων (Μαρία Αριστείδου, Μαργαρίτα Πατέρα).