Με διπλό στόχο στο Ρίμινι οι πρωταθλητές του τραμπολίνο

Με προορισμό το Ρίμινι αναχώρησαν οι αθλητές των Εθνικών ομάδων Ανδρών-Γυναικών του τραμπολίνο, που θα έχουν διπλή αποστολή στην ιταλική πόλη, αφού θα αγωνιστούν αρχικά στο παγκόσμιο κύπελλο “Aere World Cup” (27-28 Μαΐου) και κατόπιν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (1-5 Ιουνίου), την πρώτη μεγάλη πρόκληση του νέου Ολυμπιακού κύκλου.

Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε σήμερα (Τετάρτη 25/05) για την Ιταλία, αποτελούμενη από τέσσερις αθλητές (Μάριος Γράψας, Δημήτρης Μακρής, Απόστολος Παπαδάτος, Νίκος Σαββίδης) και τρεις αθλήτριες (Λίλα Κασάπογλου, Αγγελική Καλπαξή, Αναστασία Παπαδημητρίου), τους οποίους συνοδεύουν οι προπονητές Κυριάκος Μαβιτζής, Βαρβάρα Βοϊβόδα, Ράνια Ρούτση και ο διεθνής κριτής Δημοσθένης Χρυσοσπάθης.

Όλοι οι Έλληνες εκπρόσωποι θα αγωνιστούν στο ατομικό τραμπολίνο, ενώ οι Μάριος Γράψας / Νίκος Σαββίδης θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους επίσης ως δίδυμο στο συγχρονισμένο τραμπολίνο ανδρών, όπως και οι Λίλα Κασάπογλου / Αγγελική Καλπαξή στο συγχρονισμένο τραμπολίνο γυναικών.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Ρίμινι έχουν δηλώσει συμμετοχή 175 αθλητές και αθλήτριες από 28 χώρες.

Οι προκριματικοί όλων των αγωνισμάτων είναι προγραμματισμένοι για την Παρασκευή (27/05), ενώ οι τελικοί θα διεξαχθούν το Σάββατο (28/05) με την συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων αθλητών ή ζευγαριών σε κάθε αγώνισμα.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων η ελληνική αποστολή θα παραμείνει στην ιταλική πόλη, καθώς το παγκόσμιο κύπελλο θα αποτελέσει ουσιαστικά την πρόβα τζενεράλε ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει εκεί την ερχόμενη εβδομάδα (1-5 Ιουνίου). Εκτός από τους επτά προαναφερθέντες αθλητές, στο ευρωπαϊκό θα συμμετάσχουν επίσης ο Μανώλης Φραγκιαδάκης στο ατομικό τραμπολίνο εφήβων, οι Κατερίνα Παπαδάτου, Μαρία Παπαδάτου, Όλγα Μακρή, Χριστίνα Παπαθανασίου στο ατομικό τραμπολίνο νεανίδων (οι Κατερίνα Παπαδάτου / Μαρία Παπαδάτου θα αγωνιστούν και ως δίδυμο στο συγχρονισμένο νεανίδων), οι Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, Έλενα Κοπανέλη, Αναστασία Πλατανοπούλου στον ακροβατικό διάδρομο γυναικών και οι Μαρία Αριστείδου, Μαργαρίτα Πατέρα στον ακροβατικό διάδρομο νεανίδων.