Τέσσερα μετάλλια η Λύτρα και ένα η Γιαννοπούλου στη Γυμνασιάδα, στους τελικούς οργάνων της ρυθμικής

Σάρωσαν τα μετάλλια οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής στους τελικούς οργάνων των Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων, στη Ρουέν της Νορμανδίας, με την Παναγιώτα Λύτρα να ανεβαίνει στο βάθρο και στα τέσσερα όργανα (ένα χρυσό, δύο ασημένια, ένα χάλκινο) και την Εβίτα Γιαννοπούλου να προσθέτει άλλο ένα ασημένιο μετάλλιο στην ελληνική συγκομιδή.

Η Παναγιώτα Λύτρα έλαμψε κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο στεφάνι με 31,900 β., το ασημένιο στην μπάλα με 29,800 β. και στην κορδέλα με 30,050 β., καθώς και το χάλκινο στις κορύνες με 29,500 β., αποχαιρετώντας έτσι τη διοργάνωση με απολογισμό πέντε μεταλλίων, αφού είχε κερδίσει επίσης το ασημένιο στο σύνθετο ατομικό.

Από την πλευρά της, η Εβίτα Γιαννοπούλου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις κορύνες με 30,100 β., ενώ παράλληλα κατετάγη 7η στην κορδέλα με 24,400 β. και 8η στο στεφάνι με 26,050 β..

Παρούσα στους τελικούς οργάνων της ρυθμικής ήταν και η Ειρήνη Κομψελίδου, η οποία κατέλαβε την 7η θέση στην μπάλα με 24,200 β..

Διπλή ελληνική εκπροσώπηση υπήρξε και στους αντίστοιχους τελικούς της ενόργανης γυμναστικής αγοριών, με τον Νίκο Τσούλο να τερματίζει 8ος στις ασκήσεις εδάφους με 11,000 β. και τον Δημήτρη Παπουτσή επίσης 8ο στον πλάγιο ίππο με 10,400 β..

Με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων της γυμναστικής, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και αρχηγός της ελληνικής ομάδας στη Νορμανδία, Αβραάμ Σαπρανίδης, δήλωσε:
«Εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο., συγχαίρω τις αθλήτριες και τους αθλητές μας, όπως επίσης τις προπονήτριες και τους προπονητές τους και όλη την ελληνική αποστολή, για τα μετάλλια και τις διακρίσεις που κατέκτησαν. Η προσπάθειά τους αποκτά μεγαλύτερη αξία αν σκεφτούμε τις αντίξοες συνθήκες που συναντήσαμε. Δυστυχώς η οργάνωση των αγώνων δεν ήταν καθόλου καλή, με το ξενοδοχείο της ομάδας να απέχει 90 χιλιόμετρα από το στάδιο των αγώνων. Επιπλέον, οι αθλητές μας δεν είχαν τη δυνατότητα να προπονηθούν μέχρι την παραμονή του προκριματικού. Παρόλα αυτά, τα παιδιά έδειξαν αγωνιστικό πνεύμα και τους αξίζουν συγχαρητήρια».