Πολυμελής εκπροσώπηση για την ελληνική γυμναστική στη Γυμνασιάδα

Μία ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσουν στη Νορμανδία δεκατέσσερις αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης και της ρυθμικής, που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική γυμναστική στους Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες (Γυμνασιάδα), από τις 14 έως τις 22 Μαΐου.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος πέντε αθλητές στην ενόργανη αγοριών (Δημήτρης Παπουτσής, Νίκος Τσούλος, Γρηγόρης Τριτσινιώτης, Παναγιώτης Μπιλής, Νίκος Καπετανάκης), πέντε αθλήτριες στην ενόργανη κοριτσιών (Αρετή Παγώνη, Χριστίνα Βασιλοπούλου, Βασιλική Κυρλίδου, Μαρία Χριστοφόρη, Νάντια Νικολαΐδη) και τέσσερις αθλήτριες στο ατομικό της ρυθμικής (Παναγιώτα Λύτρα, Εβίτα Γιαννοπούλου, Ειρήνη Κομψελίδου, Χρυσή Γαλατά), που εξασφάλισαν την πρόκριση μέσα από τους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες μαθητών και μαθητριών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Τους νεαρούς αθλητές θα συνοδεύσουν στη Γαλλία ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αβραάμ Σαπρανίδης ως αρχηγός αποστολής, η Φωτεινή Μέλλου ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Ενόργανης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF), οι προπονητές ενόργανης Θεόφιλος Λαλεχός, Κώστας Βελετζέκης, οι προπονήτριες ρυθμικής Κυβέλη Χατζηβασιλειάδου, Μορφούλα Ντώνα, Μαριάνθη Τσελέπη και οι διεθνείς κριτές Βαγγέλης Φλουρής, Σμαρώ Μήτσα, Μαρία Πατρινέλη.

Η Γυμνασιάδα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα των κυριότερων ατομικών αθλημάτων. Στη φετινή διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 69 χώρες σε 20 διαφορετικά αθλήματα, συμπεριλαμβανομένης της ενόργανης και της ρυθμικής, τα αγωνίσματα των οποίων είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν την Τρίτη 17 Μαΐου.