Υψηλό επίπεδο και θέαμα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τραμπολίνο

Με γεμάτη κόσμο κερκίδα και τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ολοκληρώθηκε (07-08 Μαΐου) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο Συλλόγων & Ατομικού Α’-Β’-Γ’ Κατηγοριών (Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων). Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα «Παναγιώτης Χαμηλοθώρης», σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων της Ε.Γ.Ο.. Οι εκπρόσωποι του ελληνικού τραμπολίνο έκαναν το πρώτο βήμα της αγωνιστικής επανασύνδεσης με το άθλημά τους και ένιωσαν τη χαρά του αγώνα καταχειροκροτούμενοι από τους φιλάθλους που έσπευσαν στο Κλειστό Γυμναστήριο. 

Τους πανελλήνιους τίτλους κατέκτησαν, ο Νίκος Σαββίδης στο ατομικό ανδρών, η Λίλα Κασάπογλου στο ατομικό γυναικών, οι Μάριος Γράψας / Απόστολος Παπαδάτος στο συγχρονισμένο ανδρών και οι Λυδία-Σοφία Τσακαλίδου / Ευριδίκη Αργύρη στο συγχρονισμένο γυναικών. 

Στους αγώνες παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, μέλη της Δημοτικής Αρχής, όπως και ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου, Νίκος Καραγιάννης. Μεγάλη ήταν η υποστήριξη του Γιάννη Παπαβασιλείου, υπεύθυνου αθλητισμού του Δήμου Μαραθώνα, ο οποίος συνεισέφερε στην προετοιμασία και παραχώρηση του Γυμναστηρίου.

 Ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος δήλωσε: «Διεξήχθη ένας ωραίος αγώνας, όπου οι αθλητές και οι αθλήτριες που είναι και στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων δοκίμασαν τα προγράμματα τους ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Υπάρχει μαζικότητα από τους Συλλόγους στους οποίους έλειπαν τα πανελλήνια πρωταθλήματα και θεωρώ ότι ουσιαστικά τώρα γίνεται η επανεκκίνηση  του αθλήματος για να έχουμε καλύτερες ημέρες. Ευελπιστώ να μη χρειαστεί να ξανακλείσουμε πάλι! Έγινε μεγάλη ζημιά στο τραμπολίνο, περισσότερο από τα άλλα αθλήματα της Ομοσπονδίας μας. Το αν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τον χρόνο, αυτό θα το δείξουν οι επόμενοι μήνες, περίπου μέχρι τα Χριστούγεννα, ώστε να μπορούμε να δούμε τις δυνατότητες  και την εξέλιξη που θα έχουμε σε αυτούς τους μήνες, όπως να δούμε και τα νέα ταλέντα που έρχονται»

Η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Τραμπολίνο της Ε.Γ.Ο. Ελένη Τζαβάρα ανέφερε: «Είναι ουσιαστικά το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα που γίνεται ελεύθερα και ήταν ένας πολύ καλός αγώνας, με ανεβασμένο επίπεδο στις τρεις κατηγορίες. Φαίνεται η δουλειά των αθλητών, των προπονητών και των σωματείων. Οι αθλητές και αθλήτριές μας που θα μετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αλλά και στο επερχόμενο παγκόσμιο κύπελλο έδειξαν προγράμματα πολύ καλά και πολύ ανεβασμένα. Φτάσαμε στο πανελλήνιο, μέσα από τους περιφερειακούς και προκριματικούς αγώνες, όπου η συμμετοχή ήταν ανεβασμένη και υπήρχε συνεργασία σωματείων και προπονητών με την τεχνική επιτροπή. Επίσης υπήρξε και μεγάλη στήριξη από τους Δήμους και  την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Ο νικητής στο ατομικό τραμπολίνο ανδρών, Νίκος Σαββίδης, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το χρυσό μετάλλιο, γιατί το είχα ανάγκη για την ψυχολογία μου και ενόψει παγκοσμίου κυπέλλου και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μου έδωσε και μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσω να προπονούμαι. Οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και ψυχολογικά και από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας, νιώθω πολύ καλά, μπήκα συγκεντρωμένος και πιστεύω ότι με βοήθησε και ο καινούργιος κανονισμός, που μου ταιριάζει περισσότερο συγκριτικά με τον παλιό». 

Η νικήτρια στο ατομικό τραμπολίνο γυναικών, Λίλα Κασάπογλου, είπε: «Ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δείχνει πολλά πράγματα. Είμαι πολύ χαρούμενη  που κατάφερα να ολοκληρώσω το πρόγραμμά μου και να βελτιώσω κάποια πράγματα που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση. Μου βγήκανε, ανέβασα τη συνολική βαθμολογία μου και είναι ένα ψυχολογικό έναυσμα ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Χαίρομαι πολύ που ξαναμπαίνουμε στην κανονικότητα με κόσμο στις κερκίδες και χωρίς τα παλιά πρωτόκολλα. Η κανονικότητα φαίνεται και από τον αριθμό των αθλητών που συμμετέχουν στα προκριματικά, αλλά και από το επίπεδο που όσο πάει και  ανεβαίνει»

Ο Απόστολος Κουταβάς, τακτικός εκπρόσωπος των αθλητών-αθλητριών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ο., ο οποίος δεν συμμετείχε στους αγώνες, τόνισε: «Μετά από δύο χρόνια είναι το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είναι όλοι πλέον ελεύθεροι, με μεγαλύτερη ενέργεια και δεν υπάρχει αυτός ο φόβος που υπήρχε. Είναι πολύ ωραία εικόνα να γεμίζει και πάλι το γήπεδο με αθλητές και με θεατές. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα γίνει το restart και τα πράγματα θα ακολουθήσουν πλέον μια ανοδική πορεία, φεύγοντας από την παλιά στασιμότητα. Αυτή η διετία επέδρασε πολύ πάνω στους αθλητές, αλλά τώρα σιγά σιγά θα αρχίσουν να ανεβάζουν το επίπεδό τους, το άθλημα θα προσελκύσει καινούργιους αθλητές και στις  μικρές ηλικίες θα προστεθούν νέα παιδιά»

Στιγμιότυπα από τη διοργάνωση, με τον φακό του Sportsland: