Ξεχωριστές εμπειρίες υπόσχεται το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής

Τα αστέρια της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής, οι καταξιωμένοι αλλά και οι ανερχόμενοι πρωταθλητές, δίνουν ραντεβού αυτό το Σαββατοκύριακο (7-8 Μαΐου) στη Θεσσαλονίκη, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων.

Η φετινή διοργάνωση σηματοδοτεί μία νέα αρχή, αφήνοντας πίσω την πανδημία και προσφέροντας σε όλους τους φιλάθλους την ευκαιρία να βρεθούν στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας και να χειροκροτήσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες, για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και υπάρχει η προσδοκία ότι η εξέδρα θα γεμίσει από κόσμο, σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που υπόσχεται αρκετές καινοτομίες προς όφελος των θεατών.

Επιπλέον, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», θα υπάρχει στην είσοδο του γυμναστηρίου ένας κουμπαράς για την συγκέντρωση χρημάτων και την ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχουσών ομάδων και των θεατών, προκειμένου να συνεισφέρουν στο σπουδαίο έργο που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, στην κατηγορία ανδρών, στο ταπί θα ανέβουν μεταξύ άλλων ο κάτοχος του πανελλήνιου τίτλου στο σύνθετο ατομικό Αντώνης Τανταλίδης, ο πολυνίκης του θεσμού τόσο στο σύνθετο (7) όσο και σε συνολική συγκομιδή χρυσών μεταλλίων (22) Νίκος Ηλιόπουλος, καθώς και οι υπόλοιποι αθλητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στα παγκόσμια κύπελλα των προηγούμενων μηνών (Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Στέφανος Τσολακίδης, Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Σταύρος Γκίνης κ.ά.).

Πρόσθετη λάμψη θα δώσει με την παρουσία του ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος δεν θα αγωνιστεί αλλά θα βρεθεί στο πλευρό των συναθλητών του για να παρακολουθήσει και να ενισχύσει την προσπάθειά τους. Μετά την περσινή μικροεπέμβαση στον ώμο και την ολοκλήρωση της αποθεραπείας του, ο «άρχοντας των κρίκων» προετοιμάζεται πλέον σε υψηλούς ρυθμούς, με το βλέμμα στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις της φετινής χρονιάς.

Στις γυναίκες, έχουν δηλώσει συμμετοχή η πρωταθλήτρια Ελλάδας Χρύσα Μπαλάμη (θα αγωνιστεί σε ένα όργανο), η προκάτοχος του τίτλου Ελβίρα Κατσάλη, αλλά και εκπρόσωποι της ακόμα νεότερης γενιάς όπως η Κωνσταντίνα Μαραγκού και η Αρετή Παγώνη, που πρόσφατα έκαναν ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων θα πάρουν μέρος συνολικά 49 αθλητές (26 άνδρες, 23 έφηβοι) και 90 αθλήτριες (46 γυναίκες, 44 νεάνιδες).

Το πρόγραμμα των αγώνων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ

09:30 – 11:30: Γυναίκες / Νεάνιδες: 1ος όμιλος (Σύνθετο Ατομικό / Ομαδικό / Προκριματικός οργάνων)
12:40 – 14:40: Γυναίκες / Νεάνιδες: 2ος όμιλος (Σύνθετο Ατομικό / Ομαδικό / Προκριματικός οργάνων)
15:40 – 18:40: Άνδρες / Έφηβοι (Σύνθετο Ατομικό / Ομαδικό / Προκριματικός οργάνων)
19:40 – 21:40: Γυναίκες / Νεάνιδες: 3ος όμιλος (Σύνθετο Ατομικό / Ομαδικό / Προκριματικός οργάνων)

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ

12:30 – 16:30: Άνδρες / Έφηβοι – Γυναίκες / Νεάνιδες: Τελικοί Οργάνων