Λάμψη Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας στις βραβεύσεις της Ε.Ο.Ε.

Λαμπρό μερίδιο στην ετήσια εκδήλωση τιμητικών βραβεύσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είχε η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία. Στη γιορτή του αθλητισμού τιμήθηκαν οι αθλητές μαζί με τους προπονητές τους, για τα μετάλλια που κατέκτησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και όλοι οι αθλητές που διακρίθηκαν σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κατά την διάρκεια του 2021.

 Ο Λευτέρης Πετρούνιας βραβεύτηκε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και καταχειροκροτήθηκε από τους ανθρώπους του αθλητισμού, της πολιτικής και του καλλιτεχνικού χώρου που παραβρέθηκαν στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasunori Nakayama, του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng και του Γ.Γ.Α. Γιώργου Μαυρωτά. Από την πλευρά της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος Αθανάσιος Σταθόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος Ειρήνη Αϊνδιλή, ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Πανταζής, η Γ’ Αντιπρόεδρος Ειρήνη Μανδραβέλη και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Θανάσης Βασιλειάδης

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά τη βράβευσή του δήλωσε: «Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη η διαδρομή αυτή προς το Τόκιο, μια πολύ μεγάλη ανηφόρα και το χάλκινο μετάλλιο ήταν πιο χρυσό και απ’ το χρυσό στην δική μου την καρδιά. Και τώρα που έχω φτιάξει και άλλον ένα… σιδερένιο ώμο, το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχονται και άλλες επιτυχίες. Για το Παρίσι έχουμε μελετήσει πολύ προσεκτικά τον ανταγωνισμό… το ‘χουμε!»