Με πρόταση του Προέδρου της FIG, ο δρ. Κώστας Πανταζής στην επιτροπή Aging Society Working Group

Ξεχωριστή τιμή για την ελληνική γυμναστική αποτελεί η ένταξη του Γενικού Γραμματέα της Ε.Γ.Ο. δρ. Κώστα Πανταζή στην επιτροπή Aging Society Working Group της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), έπειτα από ονομαστική πρόσκληση που του απεύθυνε ο Πρόεδρος της FIG Μορινάρι Γουατανάμπε.

Η επιτροπή Aging Society Working Group θα έχει ως αντικείμενο τη μελέτη προγραμμάτων για ανθρώπους άνω των 50 ετών, με στόχο τη διατήρηση της υγείας τους, τη βελτίωση της διατροφής τους και τον περιορισμό της λήψης φαρμάκων, με τη βοήθεια της Γυμναστικής. Εκτός του δρ. Πανταζή θα συμμετάσχουν επίσης ο Πορτογάλος Λουίς Αράις ως Πρόεδρος, καθώς και η Ινδονήσια Ίτα Γιουλιάτι και η Φιλιππινέζα Χέιζελ Κάλαγοντ ως μέλη. Η θητεία τους θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Aging Society Working Group, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της FIG εξήρε την επιστημονική κατάρτιση, τη δυναμική και το δημιουργικό πνεύμα του δρ. Πανταζή, όπως και των υπόλοιπων στελεχών της επιτροπής, από την οποία θα περιμένει νέες προτάσεις για την ανάπτυξη της γυμναστικής στα μεγαλύτερα ηλικιακά γκρουπ.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των μελών θα καλύπτονται πλήρως από τη FIG, σε όλες τις διά ζώσης συνεδριάσεις της επιτροπής, η πρώτη από τις οποίες έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουνίου στην Πορτογαλία.