Εντυπωσιακό το ελληνικό ξεκίνημα στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας (videos)

Εντυπωσιακή αρχή έκαναν οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής στο παγκόσμιο κύπελλο της Σόφιας, καθώς η πρεμιέρα της διοργάνωσης συνοδεύτηκε από την εκπληκτική 1η θέση της Εθνικής ανσάμπλ στα 5 στεφάνια, καθώς και από τη 14η θέση της Παναγιώτας Λύτρα στην προσωρινή κατάταξη του σύνθετου ατομικού.

Την παράσταση έκλεψε το ελληνικό ανσάμπλ (Ανδρονίκη Αγάθου, Ελπίδα Εγγλέζου, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι), που έλαμψε στα 5 στεφάνια: Με 27,950 βαθμούς, η Εθνική ομάδα κέρδισε τις εντυπώσεις και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία της ημέρας, υποσκελίζοντας μεταξύ άλλων την «οικοδέσποινα» και κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου Βουλγαρία (4η με 24,200 β.), τη νικήτρια δύο μεταλλίων στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιαπωνία (5η με 22,200 β.), αλλά και τις Γαλλία (2η με 26,500 β.) και Ισπανία (3η με 25,450 β.)!
Αύριο, Σάββατο (09/04), η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, με την Καλομοίρα Καρόκη να παίρνει τη θέση της Ανδρονίκης Αγάθου στο ταπί. Από το συνολικό άθροισμα του διημέρου θα προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα.

Επιτυχημένο ξεκίνημα έκανε και η 16χρονη Παναγιώτα Λύτρα, μία από τις νεότερες αθλήτριες της διοργάνωσης, η οποία με 27,800 β. στο στεφάνι και 25,550 β. στην μπάλα βρίσκεται μέχρι στιγμής στη 14η θέση της κατάταξης στο σύνθετο ατομικό, απέναντι σε καταξιωμένες και ιδιαίτερα έμπειρες αντιπάλους.
Οι αθλήτριες του ατομικού θα συμμετάσχουν αύριο (Σάββατο 09/04) στις κορύνες και στην κορδέλα, προκειμένου να αναδειχθεί η οριστική κατάταξη του σύνθετου ατομικού από το σύνολο των τεσσάρων οργάνων.

Το πρόγραμμα της Εθνικής ανσάμπλ στα 5 στεφάνια:

Το πρόγραμμα της Παναγιώτας Λύτρα στο στεφάνι: