Τριπλή πρόκριση από Τανταλίδη, Κωνσταντινίδη, Ηλιόπουλο στο Μπακού

Τρία εισιτήρια για τους τελικούς οργάνων κατέκτησαν οι Έλληνες πρωταθλητές στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής του Μπακού, πραγματοποιώντας εντυπωσιακό ξεκίνημα στη διοργάνωση.

Στο πρώτο σκέλος των προκριματικών, την Πέμπτη (31/03), έλαμψαν από ελληνικής πλευράς ο Αντώνης Τανταλίδης στις ασκήσεις εδάφους (3ος με 14,166 β.), ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στους κρίκους (5ος με 14,300 β.) και ο Νίκος Ηλιόπουλος στο δίζυγο (7ος με 14,033 β.), οι οποίοι εξασφάλισαν την παρουσία τους μεταξύ των οκτώ φιναλίστ ανά όργανο και θα κυνηγήσουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις στους τελικούς του Σαββάτου (02/04).

Τα καινούργια προγράμματά τους παρουσίασαν επίσης στο Αζερμπαϊτζάν ο Σταύρος Γκίνης (19ος στους κρίκους με 12,500 β.), ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (21ος στο έδαφος με 12,966 β.) και ο Στέφανος Τσολακίδης (22ος στο δίζυγο με 12,833 β.).

Οι προκριματικοί της διοργάνωσης ολοκληρώνονται αύριο, Παρασκευή (01/04), με τα υπόλοιπα όργανα, στα οποία πρόκειται να αγωνιστούν με το εθνόσημο οι Αντώνης Τανταλίδης και Στέφανος Τσολακίδης στον πλάγιο ίππο, ο Νίκος Ηλιόπουλος στο μονόζυγο και η Ελβίρα Κατσάλη στη δοκό ισορροπίας και στις ασκήσεις εδάφους των γυναικών.

Το “AGF Trophy 2022” του Μπακού αποτελεί τον τέταρτο και τελευταίο φετινό αγώνα της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων, έπειτα από τον οποίο θα διαμορφωθεί η τελική παγκόσμια κατάταξη της χρονιάς σε κάθε όργανο και βάσει αυτής ένας αριθμός αθλητών θα κερδίσει την απευθείας πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει το ερχόμενο φθινόπωρο στο Λίβερπουλ.