Νέα πρόβα για τους πρωταθλητές της ενόργανης στο Μπακού

Με προορισμό το Αζερμπαϊτζάν αναχώρησαν σήμερα (Τρίτη 29/03) επτά Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο “AGF Trophy 2022” στο Μπακού, από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου. Θα πρόκειται για τον τρίτο φετινό αγώνα προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων, έπειτα από τις αντίστοιχες συμμετοχές τους στα παγκόσμια κύπελλα του Κότμπους και του Καΐρου.

Στη διοργάνωση του Μπακού θα πάρουν μέρος οι Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (έδαφος), Στέφανος Τσολακίδης (πλάγιος ίππος, δίζυγο), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (κρίκοι), Σταύρος Γκίνης (κρίκοι), Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο) στην κατηγορία ανδρών, καθώς και η Ελβίρα Κατσάλη (δοκός ισορροπίας, έδαφος) στην κατηγορία γυναικών.
Την ελληνική αποστολή συμπληρώνουν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Δημήτρης Ράφτης, Θεόφιλος Λαλεχός, Βασίλης Τσολακίδης, Κώστας Χατζηζήσης και οι διεθνείς κριτές Νίκος Προβιάς, Φωτεινή Μέλλου.

Το “AGF Trophy 2022” αποτελεί τον τέταρτο και τελευταίο φετινό αγώνα της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων, μέσα από τους οποίους θα καθοριστεί η παγκόσμια κατάταξη της χρονιάς σε κάθε όργανο, χαρίζοντας σε έναν αριθμό αθλητών την απευθείας πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου φθινοπώρου στο Λίβερπουλ.

Από ελληνικής πλευράς, βάσει των πλασαρισμάτων τους στα προηγούμενα παγκόσμια κύπελλα, ο Αντώνης Τανταλίδης είναι μέχρι στιγμής 7ος στην ειδική κατάταξη του εδάφους, με πιθανότητες να βρεθεί τελικά ακόμα και στο «τοπ 3» εφόσον διακριθεί στο Μπακού, ενώ πόντους έχουν επίσης κερδίσει μέσα από τις προηγούμενες συμμετοχές τους ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (10ος στους κρίκους προς το παρόν), ο Νίκος Ηλιόπουλος (14ος στο μονόζυγο) και ο Στέφανος Τσολακίδης (23ος στο δίζυγο).

Οι προκριματικοί θα ξεκινήσουν την Πέμπτη (31/03) με τα πέντε πρώτα όργανα (Άνδρες: έδαφος, δίζυγο, κρίκοι, Γυναίκες: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (01/04) με τα υπόλοιπα (Άνδρες: άλμα, πλάγιος ίππος, μονόζυγο, Γυναίκες: δοκός ισορροπίας, Έδαφος).
Σε δύο σκέλη θα διεξαχθούν, αντίστοιχα, και οι τελικοί των οργάνων, το Σάββατο (02/04) και την Κυριακή (03/04).