Άγγιξαν το μετάλλιο Α. Τανταλίδης και Κ. Κωνσταντινίδης στο Κάιρο

Μια ανάσα από το βάθρο των νικητών βρέθηκαν οι Αντώνης Τανταλίδης και Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στους τελικούς οργάνων του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής στο Κάιρο.

Στις ασκήσεις εδάφους, ο Αντώνης Τανταλίδης κατέκτησε την 4η θέση με 13,866 βαθμούς, χάνοντας το μετάλλιο για μόλις 0,067 β., έπειτα από βελτιωμένη εμφάνιση συγκριτικά με τον προκριματικό, στον οποίο είχε καταταγεί 5ος με 13,600 β..
Νικητής στο αγώνισμα αναδείχθηκε ο Ισραηλινός Αρτέμ Ντολγκοπιάτ (14,500 β.), με δεύτερο τον Αμερικανό Πολ Τζούντα (14,333 β.) και τρίτο τον Βρετανό Άνταμ Στιλ (13,933 β.).

Εξίσου θετική παρουσία είχε και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης στον τελικό των κρίκων, στον οποίο συγκέντρωσε 14,366 βαθμούς και πήρε την 5η θέση, όπως και στον προκριματικό του αγωνίσματος.
Τα μετάλλια στους κρίκους κατέκτησαν κατά σειρά ο Αρμένιος Βαχάγκν Νταβτιάν (14,800 β.), ο Τούρκος Ιμπραΐμ Τσολάκ (14,700 β.) και ο Ιταλός Σαλβατόρε Μαρέσκα (14,633 β.).

Με τις επιτυχίες τους, οι δύο Έλληνες αθλητές κέρδισαν πόντους στην παγκόσμια κατάταξη, μέσα από την οποία μπορούν να διεκδικήσουν υπό προϋποθέσεις την απευθείας πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου, βάσει της τελικής συγκομιδής τους στη φετινή σειρά αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου.

Το παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Καΐρου ήταν το τρίτο από τα τέσσερα της χρονιάς, καθώς θα ακολουθήσει εκείνο του Μπακού (31 Μαρτίου – 3 Απριλίου), όπου επίσης θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή.