Διπλή πρόκριση από Α. Τανταλίδη και Κ. Κωνσταντινίδη στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης της Αιγύπτου

Δύο εισιτήρια για τους τελικούς οργάνων, από τον Αντώνη Τανταλίδη στις ασκήσεις εδάφους και από τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη στους κρίκους, περιλάμβανε για τους Έλληνες εκπροσώπους η πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής του Καΐρου (17-20 Μαρτίου).

Στο πρώτο σκέλος των προκριματικών, ο Αντώνης Τανταλίδης κατέκτησε την 5η θέση στο έδαφος με 13,600 β. και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης επίσης την 5η στους κρίκους με 14,400 β., εξασφαλίζοντας αμφότεροι την παρουσία τους στους τελικούς του Σαββάτου (19/03).

Πολύ κοντά στη βαθμολογούμενη 12άδα που κερδίζει πόντους στην παγκόσμια κατάταξη βρέθηκαν από την πλευρά τους ο Σταύρος Γκίνης (13ος στους κρίκους 13,466 β.) και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης (14ος στο έδαφος με 12,933 β.), παρότι δεν έκαναν την καλύτερη εμφάνισή τους, όπως και η Αρετή Παγώνη (15η στους ασύμμετρους ζυγούς με 8,700 β.), ενώ ο Στέφανος Τσολακίδης κατετάγη 25ος στον πλάγιο ίππο με 12,033 β. και ο Τανταλίδης 33ος στο ίδιο όργανο με 11,366 β.

Αύριο, Παρασκευή (18/03), κατά τη δεύτερη ημέρα των προκριματικών, τα προγράμματά τους θα παρουσιάσουν οι Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο) και Στέφανος Τσολακίδης (δίζυγο) στην κατηγορία ανδρών, καθώς και οι Ελβίρα Κατσάλη (δοκός ισορροπίας, έδαφος) και Αρετή Παγώνη (δοκός ισορροπίας, έδαφος) στην κατηγορία γυναικών.

Το παγκόσμιο κύπελλο της Αιγύπτου αποτελεί για τους αθλητές των Εθνικών ομάδων ανδρών – γυναικών τον δεύτερο φετινό αγώνα προετοιμασίας, έπειτα από την συμμετοχή τους στην αντίστοιχη διοργάνωση του Κότμπους, στη Γερμανία, τον προηγούμενο μήνα.